LotekM Opublikowano 3 Grudnia 2020 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Cześć Mam w planie na wiosnę wymianę napędu, ale już teraz powoli kompletuję części, żeby na raz nie wydawać majątku. Na chwilę obecną od zakupu roweru z przodu siedzi Shimano Altus M370; obejma 31,8 mm; napęd 3x9. Chcę coś z półki co najmniej Deore. Na co zwrócić uwagę? Gdzie kupować? Jakiś szczególnie polecany model? Jeżeli czegoś brakuje to piszcie, będę dopowiadał. Pozdrawiam :)
Yan Opublikowano 3 Grudnia 2020 Opublikowano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Deore jest od 10rz. Nie ma sensu wymieniać przedniej przerzutki bo ona raczej nie gra kluczowej roli. Lepiej pomyśl nad wymianą napędu niż modernizacją 9rz. Edytowane 4 Grudnia 2020 przez Yan
LotekM Opublikowano 5 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Dziękuję. Po godzinach spędzonych w internecie też do tego doszedłem. Przerzutkę muszę wymienić, bo aktualna jest mocno sfatygowana. Przy okazji muszę stwierdzić, że w napędzie 3x9 to jakiś horror znaleźć jakiś konkret. Więc nasuwa się pytanie. Czy da radę wsadzić przednią przerzutkę Deore 3x10, do napędu 3x9? Czy będzie zgrzyt? Czy wymienić łańcuch na 10s czy zostawić 9s? Edytowane 5 Grudnia 2020 przez LotekM
Accent_Szaj Opublikowano 8 Grudnia 2020 Opublikowano 8 Grudnia 2020 W dniu 5.12.2020 o 22:31, LotekM napisał: radę wsadzić przednią przerzutkę Deore 3x10, do napędu 3x9? Czy będzie zgrzyt? Czy wymienić łańcuch na 10s czy zostawić 9s? Upiecz dwie pieczenie na jednym ogniu. Kup łańcuch 10s i wtedy przednia przerzutka również może być pod 10
Wojtek O. Opublikowano 20 Grudnia 2020 Opublikowano 20 Grudnia 2020 poczytaj jeśli chcesz odjechana manetkę. m760 robi różnicę. A jak nie to cały napęd 10 z przerzutką 11s A przód to żadna różnica co tam będzie
Rekomendowane odpowiedzi