Piotrek221 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Witam. Korby hollowtech w moim rowerze ruszają się lekko na boki. Myślę że jest to wina suportu. W suporcie mam po jednej podkładce z każdej strony. Z korbami jest wszytsko w porządku, gwinty są sprawne. Czy da się to jakoś naprawić czy trzeba wymienić suport na nowy? Z góry dzięki za odpowiedź
Gość Opublikowano 1 Grudnia 2020 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Co to za wkład, rower i ile szerokości mam mufa?
Nemrod Opublikowano 1 Grudnia 2020 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Prawdopodobnie masz mufę 68mm. Powinny być 2 podkładki od strony napędu i jedna po przeciwnej. Przy mufie 73 mm daje się jedną od napędu ale tu przy 2 podkładkach korba nie miała by luzu na boki.
Piotrek221 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2020 Rama dartmoor two6player, rodzaj suportu euro 73. Na zdjęciu są 2 podkładki z jednej strony ale w rowerze jest po jendnej z każdej strony.
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2020 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Co to dokładnie za model t4p? Jak mufa jest tylko pod wkład Euro 73 a zamontowałeś inny to nie dziwota, że coś nie pasuje. Wkłady euro masz pod osie korby 19 lub 22 mm a oś Shimano ma 24 mm, więc nawet jeśli wymienisz wkład to i korba do wymiany.
Rekomendowane odpowiedzi