solo Opublikowano 30 Listopada 2020 Opublikowano 30 Listopada 2020 (edytowane) Dobry wieczór Wszystkim. Jestem tu nowy, więc mam nadzieję, że nie zostanę przegoniony Jakiś czas temu zabrałem się za wymianę całego napędu w swoim rowerku- łącznie z łańcuchem i tylną przerzutką.... no i właśnie z nią mam problem. Niby indeksowanie przebiega narmalnie, ale jak wsiądę na rower, to czuję takie mielenie (chrupanie) co drugą zębatkę. Sytuacja ta ma miejsce przy wrzucaniu i zrzucaniu biegu. Zaznaczę, że przerzutka była ustawiana z enty raz i jest to samo. Mam dwie nowe przerzutki - sram x5, a druga x7 i w obu przypadkach jest to samo.Przyszło mi jeszcze do głowy, że może to przez suport...... oryginalnie był sram gxp, a wstawiłem Accent BB-EX Pro. Morduję się z tym tematem dwa miechy i tracę powoli nadzieję. Edytowane 1 Grudnia 2020 przez solo
Accent_Szaj Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 W dniu 30.11.2020 o 20:16, solo napisał: Mam dwie nowe przerzutki Kup nowy hak
solo Opublikowano 5 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2020 W dniu 4.12.2020 o 13:10, Accent_Szaj napisał: Kup nowy hak Kupiłem nowe dwa i to samo. Dzisiaj założyłem nowy suport sram gxp i jest minimalnie lepiej, ale jeszcze czuć te chrobotanie. Gdybym wiedział, że będę miał taki problem, to chyba bym się zdecydował na nowy rower. Wymieniłem chyba z pół roweru na nowe części.
Rekomendowane odpowiedzi