Losz Opublikowano 29 Listopada 2020 Opublikowano 29 Listopada 2020 (edytowane) Witam kupiłem ramę caad 10 Bb30, dokupiłem korbę w standardzie Bb30 fsa grossamer, pierwszy wkład suportu źle dobrałem, zasugerowałem się starym wkładem który był w ramie na standard Shimano i jestem trochę zdezorientowany, czy do tej ramy jestem w stanie dopasować jakis token np ninja czy muszę kupić jednak same łożyska... Edytowane 29 Listopada 2020 przez Losz
Nemrod Opublikowano 29 Listopada 2020 Opublikowano 29 Listopada 2020 Ze względów czystob technicznych nie ma Tokena Ninja, który pasowałby pod raamę bb30 i korbę bb30. Są takie, które umożliwiają montaż korby Shimano w takiej mufie. Pozostaje dokupienie zestawu do bb30. Np: https://allegro.pl/oferta/token-bb30-suport-pressfit-mufa-42mm-7776108317?utm_medium=app_share&utm_source=facebook lub: https://allegro.pl/oferta/rotor-suport-lozyska-bb30-42mm-mtb-race-9782744860?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Losz Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Opublikowano 29 Listopada 2020 Właśnie doczytałem na innym forum i zakupiłem ten pierwszy zestaw z Twojego posta, ehh mogłem.to prędzej zrobić Dzięki za odpowiedź
Electronite Opublikowano 29 Listopada 2020 Opublikowano 29 Listopada 2020 (edytowane) Tam idą najzwyklejsze łożyska 6806 2ZZ. Do tego uszczelniacze, ewentualne podkładki i sprężyna falista. Generalnie łożyska bierz nierdzewne, nie do zajechania, tylko smaru trzeba pilnować, bo nierdzewka jest twarda i jak na sucho się przejedzie to zatrzesz tak że się zespawa w 15 min. No i sprzypią mocniej, z tego samego powodu. kleić anaerobem trzeba jdnak. Edytowane 29 Listopada 2020 przez Electronite
Losz Opublikowano 23 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2020 Panowie pytanie ile podkładek od strony zębatki powinno być w standardzie z koroną BB30?? 2-3?? Gdzie znajdę jakaś specyfikację??
Rekomendowane odpowiedzi