Skocz do zawartości

Marka narzędzi dla początkującego

Aweii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Szykuje się do kupna pierwszych narzędzi rowerowych takich jak skuwacz do łańcucha, ściągacz do korb i klucz do kasety. Nie mam za dużego budżetu, a w poszukiwaniach trafiłem na 3 marki ProX, Bike Hand i SuperB. I tu pojawia się moje pytanie. Czy jest jakakolwiek różnica między tymi markami? Bo ceny są zbliżone. Od razu zaznaczam że wiem że mogą to nie być narzędzia na lata.

Opublikowano

Z tej trójki która podałeś to zdecydowanie "Super B" , "Prox" i "Bike hand" to podobno ta sama firma,mam kilka narzędzi od Super B i moim zdaniem są lepiej wykonane niż pozostała dwójka, używam od nich zestawu do odkręcania kaset,skuwacz do łańcucha,klucz do bębenków i jescze kilka rzeczy,zdecydowanie polecam,jak dla mnie z tej trójki to nr.1

Podstawowy Skuwacz "Bike hand" wyrzuciłem po pierwszym użyciu gdy podczas rozkuwania łańcucha wygiął mi ogniwo, klucz do suportów hollowtech2 "Prox" też od razu wymieniłem na inny bo zostawiał ślady na miskach,wiadomo tam idzie duży moment więc warto mieć taki który nie pokaleczy nam nowego suportu 

• Pomógł 1
Opublikowano

Dzięki za opinie, właśnie ku SuperB się skłaniam 😁, ale chciałem usłyszeć zdanie kogoś kto używał.