Krzuchu Opublikowano 28 Listopada 2020 Opublikowano 28 Listopada 2020 Witam posiadam amortyzator rockshox shox domain na goleni pojawiają się takie zacieki oleju, czy to normalne?
Gość Opublikowano 30 Listopada 2020 Opublikowano 30 Listopada 2020 Zależy jak stary jest amortyzator ? Jeżeli dawno nie miał nie miał serwisu to trzeba wymieć uszczelki olejowe możliwe że są już do wymiany ,znajdują się pod uszczelkami tymi pierwszymi co masz na wierzchu
GrzesiekNowak Opublikowano 30 Listopada 2020 Opublikowano 30 Listopada 2020 Uszczelki olejowe się kończą musisz wymienić. Wyjmujesz stare idziesz do sklepu z uszczelniaczami i kupujesz kosztują groszę.
Krzuchu Opublikowano 30 Listopada 2020 Autor Opublikowano 30 Listopada 2020 1 godzinę temu, piter614 napisał: Zależy jak stary jest amortyzator ? Jeżeli dawno nie miał nie miał serwisu to trzeba wymieć uszczelki olejowe możliwe że są już do wymiany ,znajdują się pod uszczelkami tymi pierwszymi co masz na wierzchu Ok dzięki a wiesz na jakiej stronie je dostanę bo nie mogę za bardzo znaleźć?
GrzesiekNowak Opublikowano 30 Listopada 2020 Opublikowano 30 Listopada 2020 Te olejowe to są zwykłe simmeringi. W sklepie z łożyskami albo rolniczym będą mieć tylko musisz wziaść na wymiar.
Accent_Szaj Opublikowano 30 Listopada 2020 Opublikowano 30 Listopada 2020 57 minut temu, Krzuchu napisał: na jakiej stronie je dostanę Wpisujesz nr amora tu: https://trailhead.rockshox.com/en/search/ Wyskoczy Ci jego dokładny opis.Klikasz na dole strony w Service Kit i dostaniesz nr części.Wpisujesz go w google i znajdujesz sklep
Gość Opublikowano 1 Grudnia 2020 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Miałem numery tych uszczelnień gdzieś nie mogę znaleźćTakich amorów DH nie robię zbyt często bo w okolicy NIK tego prawie nie maPoszukaj jak podpowiedział kolega wyżejEwentualnie na stronie sram w serwisie znajdziesz spis części
Krzuchu Opublikowano 1 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2020 14 godzin temu, Krzuchu napisał: Ok dzięki a wiesz na jakiej stronie je dostanę bo nie mogę za bardzo znaleźć? A czy takie pasowały by?
GrzesiekNowak Opublikowano 1 Grudnia 2020 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Tak, tylko 28zł za 2 simmeringi to rozbój w biały dzień.
Krzuchu Opublikowano 1 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2020 35 minut temu, GrzesiekNowak napisał: Tak, tylko 28zł za 2 simmeringi to rozbój w biały dzień. Ogólnie dziwne bo nie ma tam tych simeringow tylko są gabeczki olejowe (to jest 2016 rocznik jak coś)
GrzesiekNowak Opublikowano 1 Grudnia 2020 Opublikowano 1 Grudnia 2020 (edytowane) To pisz od razu. W takim razie do wymiany cała górna uszczelka. Edytowane 1 Grudnia 2020 przez GrzesiekNowak
Krzuchu Opublikowano 1 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2020 1 minutę temu, GrzesiekNowak napisał: To pisz od razu. W takim razie do wymiany cała górna uszczelka. Ogólnie w tych uszczelkach są jeszcze sprężynki jakby od środka i zauważyłem że jednej nie było czy przez to mógł by się pocić?
Accent_Szaj Opublikowano 4 Grudnia 2020 Opublikowano 4 Grudnia 2020 W dniu 1.12.2020 o 13:51, Krzuchu napisał: czy przez to mógł by się pocić? Tak. Właśnie te sprężynki trzymają od środka olej z gąbeczek.
Rekomendowane odpowiedzi