borowy_dziad Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 Cześć. Problem ze sztycą Raceface 150mm , a mianowicie nie odbija do końca i trzeba ręcznie 2 cm podciągać. Większość filmów pokazuje że wystarczy podpompować i wszystko wraca do normy. Niestety po zdjęciu siodełka zamiast wentyla ukazał mi się taki fajans z dwoma dziurkami . Pomocy ! ! !
Gość Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 Ja tu znaczek FOX widzę Pewnie służy do rozkręcenia W środku jest kardridz który wysuwa sztycę Trzeba by jej pierwsze co zrobić serwis bo może sie nie wychodzi do końca bo nie ma smaru lub się już zrobiło błoto z niego
borowy_dziad Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Opublikowano 27 Listopada 2020 Z boku duży napis raceface którego na zdjęciu nie widać, ale nie ma to żadnego znaczenia bo na sztycy nie ma jaki to model czy choćby nr. seryjny. Czyli po odkręceniu tej dziwacznej nakrętki będzie ten wentyl czy nie ? Z chęcią oddałbym na serwis ale obdzwoniłem większość sklepów rowerowych na Podkarpaciu i nikt nie chce się podjąć.
vdcmike Opublikowano 27 Listopada 2020 Opublikowano 27 Listopada 2020 (edytowane) W środku IMHO jest nierozbieralny i niepompowalny cartridge jak w sztycach pro, tranz-x itp. który się wymienia w całości (o ile się znajdzie gdzieś pasujący do tej sztycy). Edytowane 27 Listopada 2020 przez vdcmike
borowy_dziad Opublikowano 27 Listopada 2020 Autor Opublikowano 27 Listopada 2020 Dzięki. Zostaje mi już tylko potraktować ją brunoxem.
Gość Opublikowano 27 Listopada 2020 Opublikowano 27 Listopada 2020 (edytowane) Nie używaj brunoksa Jednak kardridz jest nie rozbieralny czyli środek sztycy ten który powoduje to że ona się rozsuwa i chowa Ale możesz ją rozebrać tak by przeczyścić w środku i przesmarować Czyli odkręcasz od dołu element który jest z dołu przykręcony, a od góry odkręcasz nakrętkę wtedy sztyca się rozkręci na części Edytowane 27 Listopada 2020 przez Gość
Gość Opublikowano 27 Listopada 2020 Opublikowano 27 Listopada 2020 A ja znalazlem ostatnio takiego magika na YT
Ares Opublikowano 27 Listopada 2020 Opublikowano 27 Listopada 2020 23 godziny temu, piter614 napisał: Ja tu znaczek FOX widzę Przecież to jest Transfer Fox'a pod marką Race Face. Bez super wiedzy i specjalnych narzędzi do serwisu tego nie ma się co nawet zbliżać.
Gość Opublikowano 27 Listopada 2020 Opublikowano 27 Listopada 2020 (edytowane) 15 minut temu, Ares napisał: Transfer Fox'a pod marką Race Face Ja tego nigdy na oczy nie widziałem https://www.ridefox.com/fox17/help.php?m=bike&id=687#usingthetransferseatpost Serwis sztycy nie wygląda tak strasznie ale fakt trzeba mieć minimum pojęcia ,doświadczenia i narzędzi https://www.ridefox.com/fox17/help.php?m=bike&id=815 Olej do tej sztycy kosztuje 169 zł Prawdopodobnie nabijana azotem by się tak nie pienił olej ,tak by ją nabić trzeba mieć odpowiedni sprzęt Edytowane 27 Listopada 2020 przez Gość
Ares Opublikowano 27 Listopada 2020 Opublikowano 27 Listopada 2020 Mam Transfera więc siłą rzeczy gdzieś info o tej sztycy mi mignęło. To jest sztyca Race Face Turbine i jako, że pierwsze wypusty im nie wyszły to wzięli bebechy od firmy matki czyli Fox'a. Trzeba uważać komu się je daje do serwisu bo te co się podejmują często odwalają lipę i nie robią wszystkiego właśnie z braku w pewnym momencie i wiedzy jak i narzędzi.
Gość Opublikowano 27 Listopada 2020 Opublikowano 27 Listopada 2020 9 minut temu, Ares napisał: pewnym momencie i wiedzy jak i narzędzi. No tutaj się zgodzę przeglądem manuala jest dość trudny nie mówię że nie do ogarnięcia Ale narzędzia do tego to cena kosmos
Rekomendowane odpowiedzi