Skocz do zawartości

Tanie buty spd pasujace pod hybrydowe pedały (spd + platforma)

hetm4n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuje jakichkolwiek tanich butów do których zamontuje bloki SPD. Chcę używać 1 pary zarówno w zatrzaskach jak i  na platformie. Posiadam pedały PD-EH500 (platforma + zatrzask SPD),  jeżdżę głownie w terenie, lasy góry single, traile, lekkie dh, enduro.  Buty powinny mieć miękką gumę  ma podeszwie żeby trzymały sie dobrze na platformie z pinami i żeby blok był schowany poniżej powierzchni podeszwy. Obecnie posiadam  tanie za 120zł z aliexpress które maja za twardą plastikową podeszwę  z wsparciem po bokach,  oraz droższe shimano SH-XC31 które  mają podobna konstrukcje podeszwy co te z aliexpress lecz  nieplastikową ale bardzo twardą gumę (ślizga się na pinach oraz zahacza blok o korpus który przez częściowo już zużyta podeszwę troszkę wystaje. Proszę o propozycje :)

Opublikowano

Bloki nie wystają. Są minimalnie zagłębione. Na płaskich powierzchniach nie stukają. Jak się idzie po betonie czy kamyczkach czasem lekko chrupną. Odnośnie rozmiarówki to ja musiałem je wziąć o rozmiar większe niż normalnie noszę. Jak masz na miejscu to najlepiej samemu przymierzyć.

Opublikowano
13 godzin temu, mareq napisał:

Bloki nie wystają. Są minimalnie zagłębione. Na płaskich powierzchniach nie stukają. Jak się idzie po betonie czy kamyczkach czasem lekko chrupną. Odnośnie rozmiarówki to ja musiałem je wziąć o rozmiar większe niż normalnie noszę. Jak masz na miejscu to najlepiej samemu przymierzyć.

Byłem, przymierzyłem, mój rozmiar pasuje,    i pasują idealnie do platform , świetnie się trzymają na pinach i bloki nieprzeszkadzają :) bardzo wygodne.

Opublikowano

Szybki jesteś. Miałem jeszcze dodać o jedynej wadzie jaką znalazłem. Ta gumka, od którą się wkłada sznurówki po zawiązaniu po czasie się wyciąga ale nadal trzyma dobrze końcówki. Nie latają i nie ma ryzyka wciągnięcia w łańcuch. Tylko wizualnie nie jest fajnie. Akurat jak przeszkadza to łatwo samemu wszyć tam nowy kawałek. Ja na razie nie odczuwam takiej potrzeby. Patrząc na ceny innych butów to jest to drobnostka, którą łatwo przełknąć.