beatdeath Opublikowano 23 Listopada 2020 Opublikowano 23 Listopada 2020 Cześć, składam kobiecie rower, no po taniości takie dostałem polecenie, koło też takie kupiłem (chociaż moim zdaniem koło na QR9 za 200zł to adekwatna cena) https://allegro.pl/oferta/kolo-tyl-29-rodi-fw-disc-novatec-d472-db-8-11s-9626598902 było już kilka tematów o falującej kasecie, wiem, ale zbiegało się to do tego "kup droższe koło na łożyskach maszynowych", no sęk w tym, że tutaj podobno są łożyska maszynowe no i dochodzi do tego fakt, że koło jest nowe. teraz zapraszam na filmik: samo koło szumi jakby pociąg po szynach pędził, to zwróciło moją uwagę od razu po zakupie, myślałem, że założenie opony to wytłumi no ale nic to nie dało no i ta falująca kaseta, lepiej widać po samym kapslu i kiedy koło już zwalnia. dodam, że wyregulować też idealnie nie mogę, przerzutka zawsze na którymś blacie ma kłopot, zazwyczaj przy zrzucaniu z 10 na 9 (kaseta XT M8000) czy to koło jest do reklamacji?
Gość Opublikowano 23 Listopada 2020 Opublikowano 23 Listopada 2020 Maszyny owszem są w ale piaście a nie w bębenku. Bębenek jest "klasyczny na kilkach". To tania piasta, więc nie możesz oczekiwać cudów.
beatdeath Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor Opublikowano 23 Listopada 2020 (edytowane) czyli mam rozumieć, że wszystko gra tylko cudów nie oczekiwać? czy da się coś jeszcze zrobić? Edytowane 23 Listopada 2020 przez beatdeath
Gość Opublikowano 23 Listopada 2020 Opublikowano 23 Listopada 2020 Wymienić bębenek na taki bez luzu lub kasować luzy na obecnym. Tanie piasty mają z tym odwieczny problem.
Rekomendowane odpowiedzi