DanieL123 Opublikowano 23 Listopada 2020 Opublikowano 23 Listopada 2020 Cześć tak jak w tytule zmagam się z wyborem dartmoora horneta 2018 w rozmiarze M i L. Roweru chce używać do szeroko pojętego latania chop i upalania(mam nadzieję że to tak się nazywa) w lesie i w mieście, ogólnie żeby był skoczny. Według tabelek z 2017 jakie dawał dartmoor hornetom pisało że w M byłem w freeride co bardziej mi pasuję, a w L w enduro. Przejechałem się kilka razy na M'ce i była spoko, L'ka wydaję się długa przez ten reach i WB, ale według tabelki Pana Michała z 1enduro pasuje na L'kę..... Dlatego zwracam się do wszystkich którzy mieli lub mają szerszenie z lat 2017-2019. I mogą powiedzieć jakie mieli z nim odczucia, czy mieli wiekszę czy mniejszę ramy? Mam 183 cm.
beatdeath Opublikowano 25 Listopada 2020 Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) no jeżeli bierzesz go do w.w zastosowań to raczej Ci idealne dopasowanie nie potrzebne, tym bardziej, że wnioskuje nie znasz parametrów sugerowanych pod swój wzrost jak długość ST i reach. Ja mam 173 i bym na 90% brał Mke, ale ma ST dłuższe od typowych Mek i spory reach (więc dla mnie dla wygody), Ska do latania. W skrócie dla Ciebie to Mka do latania, Lka dla wygody. Edytowane 25 Listopada 2020 przez beatdeath
DanieL123 Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Opublikowano 25 Listopada 2020 Jedyne sugerowane parametry pod mój wzrost znam jedynie z tabelek producentów i z bloga 1enduro. To będzie mój drugi rower i dlatego skierowałem moje zapytanie tutaj.
Rekomendowane odpowiedzi