Zgred Opublikowano 22 Listopada 2020 Opublikowano 22 Listopada 2020 Witam. Szukam dla siebie MTB w odpowiednim rozmiarze. Rozmiary ram są przestawiane literowo (S, M itd.) albo w calach/centymetrach. Tu pojawia się problem. Podczas próby dopasowania szukałem tabeli lub informacji pomagających dopasować wielkość ramy do wzrostu, tych tabel są niezliczone ilości i praktycznie każda zawiera inne informacje. Jak w takim razie dobrać tę właściwą? Która jest wiarygodna?
Accent_Szaj Opublikowano 22 Listopada 2020 Opublikowano 22 Listopada 2020 11 minut temu, Zgred napisał: Jak w takim razie dobrać tę właściwą Chłopaki przy doborze rowerów rozrysowują sobie ramy w programie graficznym. Po czym mierzą siebie i przy zachowaniu proporcji dopasowują do danego roweru. Jak masz tabelki,to problemu nie ma. Gorzej jak w Indiana ich brakuje. Bardzo ważny jest reach i stack
KrzysiekMTB Opublikowano 22 Listopada 2020 Opublikowano 22 Listopada 2020 7 minut temu, Accent_Szaj napisał: Bardzo ważny jest reach i stack Dokładnie, tak jak napisał @Accent_Szajrowery mtb dopiera się na długość (reach), ale jak ktoś nie wie jaki reach mu pasuje to przy pierwszym rowerze może być problem. Dlatego zawsze polecam pojeździć testowo na różnych rowerach i zorientować się przy jakim reachu czujesz się dobrze. Pozdrawiam Krzysiek 1
Gość Opublikowano 23 Listopada 2020 Opublikowano 23 Listopada 2020 Dokładnie bo rozmiarowi różnych producentów bardzo się różnią w rozmiarach S/MNp kross soil 1 miałem wersję M ale kellys musiałem wziąść S
Rekomendowane odpowiedzi