krasnoluid Opublikowano 20 Listopada 2020 Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) Witam serdecznie, zakupiłem używane koła dt swiss 1900 ale niestety w złym rozmiarze, osie w kołach 142x12 tył, przód 100x15 a w ramie mam 148 i 110, rower to indiana storm x7, zastanawiam się nad jakimiś przejściówkami, znalazłem taki adapter na olx i pytanie czy to będzie pasowało? czy lepiej po prostu szukać nowych kół w odpowiednim rozmiarze? Pisałem do ludzi z dt4you i mi odpisali, że nie ma możliwości przeróbki tych kół no ale ta oferta z olx zapaliła iskierkę nadziei dlatego pomyślałem, że zapytam jeszcze was Edytowane 20 Listopada 2020 przez krasnoluid
Red Opublikowano 20 Listopada 2020 Opublikowano 20 Listopada 2020 Nie ma innej możliwości jak wymiana piast. System boost to nie tylko szersze osie to powiększone wszystko łącznie z szerokością i wielkością kołnierzy. O mocowaniu tarczy hamulca nie wspominając.
Gość Opublikowano 20 Listopada 2020 Opublikowano 20 Listopada 2020 11 minut temu, Red napisał: Nie ma innej możliwości jak wymiana piast. System boost to nie tylko szersze osie to powiększone wszystko łącznie z szerokością i wielkością kołnierzy. O mocowaniu tarczy hamulca nie wspominając. Są do tego adaptery. Wystarczy wpisać w google adapter 15x100 na 15x110 i adapter 142 na 148. Ale jak to w użytkowaniu to nie wiem
Accent_Szaj Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 8 godzin temu, krasnoluid napisał: znalazłem taki adapter na olx i pytanie czy to będzie pasowało? Będzie git. Właśnie o taki adapter chodzi Ps. X7 ma boost ?
Motke Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 12 godzin temu, krasnoluid napisał: Witam serdecznie, zakupiłem używane koła dt swiss 1900 ale niestety w złym rozmiarze, osie w kołach 142x12 tył, przód 100x15 a w ramie mam 148 i 110, rower to indiana storm x7, zastanawiam się nad jakimiś przejściówkami, znalazłem taki adapter na olx i pytanie czy to będzie pasowało? czy lepiej po prostu szukać nowych kół w odpowiednim rozmiarze? Pisałem do ludzi z dt4you i mi odpisali, że nie ma możliwości przeróbki tych kół no ale ta oferta z olx zapaliła iskierkę nadziei dlatego pomyślałem, że zapytam jeszcze was O ile z przodem nie będzie problemu to z tyłem już tak. W tym rowerze hak montowany jest na zewnątrz a nie od wewnątrz więc nie wsadzisz tej podkładki 3 mm między hak a ramę (chodzi o to by przesunąć hak do środka). Bo raczej śrubami H i L nie da przesunąć przerzutki aż o 3 mm do środka (tak mi się wydaje).
krasnoluid Opublikowano 21 Listopada 2020 Autor Opublikowano 21 Listopada 2020 @Motkeczyli pozostaje kupić koła o prawidłowym rozmiarze? jakich tych kół mam dokładnie szukać żeby znowu gafy nie było?
Red Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 (edytowane) 15 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Ps. X7 ma boost ? Tam koła kręcą się na piastach M6010, które z tego co pamiętam w wersji boost są oznaczone jako M6010-B. Jeśli nie to są to zwykłe 142mm. Edytowane 21 Listopada 2020 przez Red Na "pastach" - ech ta autokorekta 😅
Accent_Szaj Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 1 godzinę temu, Red napisał: Tam koła kręcą się na piastach M6010 Miałem DT X1900 i kręcą się na endcup'ach,ten adapter o który @krasnoluid pytał W dniu 20.11.2020 o 17:17, krasnoluid napisał: taki adapter na olx służy dokładnie do zmiany zwykłej piasty na boost. @Kruk i @PiotrekGT tak mają
PiotrekGT Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 5 minut temu, Accent_Szaj napisał: służy dokładnie do zmiany zwykłej piasty na boost. @Kruk i @PiotrekGT tak mają Co z tego, że mam, mam w przednim kole, zakładanie i zdejmowanie tego to tragedia bo ciągle gdzieś podkładki uciekają. Pozbywam się tego wynalazku w najbliższym czasie, to było tylko przejściowe
Accent_Szaj Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 15 minut temu, PiotrekGT napisał: Pozbywam się tego To może sprzedaj koledze @krasnoluid
Rekomendowane odpowiedzi