brodanarowerze Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 Witam wszystkich. Jestem tu nowy 😀mam pytanie natury technicznej. Będę wdzięczny za odpowiedź. Otóż posiadam rower typu grawel z Btvin koło 28 , oponki szosowe . Od zawsze jeździłem całorocznie ale w tym roku sytuacja z covidem zmusiła mnie trochę do jazdy w domu czy garażu , mam stacjonarny rowerek a teraz kupiłem trenażer Elite Novo Force . Problem który mnie boli to że w tyle mam sztywną oś , a pod trenażer zalecają koło z szybkozamykaczem,mam taki w zestawie ale za zmianę sam się nie zabiorę . Chciałbym kupić koło zapasowe takie żeby tylko zdjąć to które mam na zewnątrz i podmienić na to do użytku w domu . Pytanie , czy wystarczy jak podam parametry typu że koło 28, 7 rzędowa zębatka i ma być szybkozamykacz ? Pytałem w sklepie i dostałem na twarz pytanie czy ma być nakręcane , czy QR ma być ... W tym jestem zielony . Co polecacie , kupić nowe koło czy zmienić oś na szybkozamykacz ? Tylko czy z tym mogę jechać spokojnie w trasę ? Robię tak 80 _ 100 km jednorazowo . Będę wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam serdecznie
bombka Opublikowano 18 Listopada 2020 Opublikowano 18 Listopada 2020 https://www.centrumrowerowe.pl/adapter-do-osi-elite-10-12-mm-pd19124/
Rekomendowane odpowiedzi