Skocz do zawartości

Cannondale Taurine

Niedobór magnezu

Rekomendowane odpowiedzi

Niedobór magnezu
Opublikowano

Siema ostatnio kupiłem w dość dobrej cenie rame karbonową z większością osprzętu. Pisałem z kilkoma osobami, i mówili mi, że ta rama nie jest aż tak wytrzymała. Miał ktoś z was ją? Ogólnie to mam już złożony cały rower oprócz amortyzatora. Wysłałem leftyego do czech i niestety dowiedziałem się, że są w nim niektóre części popsute których nie można kupić. Samego amortyzatora też znaleźć w całych niemczech nie moge. Są tylko w całych rowerach. Jest to lefty dlr z 60mm skoku. Mam okazje kupna jekylla 700 z leftym 100mm skoku na aluminiowej ramie. Co robić? Kupić jekylla czy poczekać i szukać samego widelca? No i jak możecie to wypowiedziecie się na temat wytrzymałości tej ramy. Pozdrawiam 

Screenshot_20201114-113550_eBay Kleinanzeigen.jpg
Niedobór magnezu
Opublikowano (edytowane)

Dobry pomysł. Mierzyłem średnicę główki ramy i wynosi ona 39mm

Edytowane przez PrzeLuka
Nie ma potrzeby cytowania całego wpisu tuż pod nim.
Niedobór magnezu
Opublikowano

Nie wiem. Czym sie różnią? Wiem, że mierzyłem średnice wewnetrzna lozyska. Chcialem je wyciągnąć i zmierzyć ale sie nie dalo.

Opublikowano

Na górze i na dole jest ten sam wymiar? 

26 minut temu, Niedobór magnezu napisał:

Czym sie różnią?

Półzintegrowane mają wprasowane w główkę miski łożysk a w zintegrowanych miski są integralną częścią główki ramy. Na 99% masz zintegrowane.

Niedobór magnezu
Opublikowano

Tak, ten sam wymiar u gory i na dole

Niedobór magnezu
Opublikowano

A więc jak dobrać amor? Sprzedawca pisał mi, że średnica to 1.56 cala

Opublikowano

Zmierzyłeś średnice sterówki Lefciaka?

Wystarczy pomnożyć 2,54 cm x 1,56" = 3,962 cm

Twoje łożyska mają najpewniej takie wymiary: 50.8mm x 39.65mm x 7mm

Niedobór magnezu
Opublikowano

Nie mam jak zmierzyć sterówki bo jest w czechach 😅

A co do wyboru pomiędzy jekyllem (alu) a taurinem(karbon) co byś wybrał? Chodzi głównie o jazde relreacyjną po szutrach lasach i drogach polnych.

Niedobór magnezu
Opublikowano

Niedługo przyjdzie do mnie. Ogólnie nie pali mi się z tym bo do polski aktualnie nie mam jak pojechać. Co z tym wyborem myślisz? 

Opublikowano

Jakyll turystycznym rowerem w zasadzie nie jest. Nie że się nie da ale po co komu tyle skoku w "szutrowcu".

Ktoś chyba kiedyś pisał na forum o ramie Canona z innym amorem niż z pełną sterowką 1,5". Adaptery, redukcje i coś chyba z tego było ale trzeba by pokopać w czeluściach forum.

Niedobór magnezu
Opublikowano

100mm i 130 tył to aż tak dużo? W kuj pom dość dużo dziur haha. 

Opublikowano

Ok, dopiero dostrzegłem że to Jakyll 700. Z przodu 100 a z tyłu 130? Pewien jesteś? Bo fabryczne to to raczej nie jest.

Niedobór magnezu
Opublikowano
W dniu 15.11.2020 o 02:41, PrzeLuka napisał:

Ok, dopiero dostrzegłem że to Jakyll 700. Z przodu 100 a z tyłu 130? Pewien jesteś? Bo fabryczne to to raczej nie jest.

Tak jest napisane  w ogłoszeniu. Postanowiłem złożyć tego taurina do końca sprzedać go i kupić coś nowszego. Chociaż jeszcze pomyśle o zostawieniu go po pierwszej jeździe. Kupiłem leftyego jake'a. Jest on troche cięższy, ale jest w rewelacyjnym stanie.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam pytanie jakiego rozmiaru ma Pan ta rame taurine ???? moge ja odkupic ewentualnie zaproponowac inna rame cannondale mtb pozdrawiam serdecznie Darek tel 603063948 33d@gazeta.pl