lolleszek Opublikowano 13 Listopada 2020 Opublikowano 13 Listopada 2020 Cześć mam pewien problem z moim amortyzatorem rock shox sektor rl debonair 2019 mianowicie po wyjęciu tłumika oraz sprężyny powietrznej wyczyściłem wszystko tak jak w poradniku szaja. Wymieniłem oleje oczywiście na dedykowane do mojego amora wszystko wlałem w odpowiedniej ilości lecz po skręceniu oraz napompowaniu amortyzator chowa się na około 1,5cm i nie odbija lecz nie wiem jaka jest tego przyczyna liczę na wasza pomoc.
Accent_Szaj Opublikowano 13 Listopada 2020 Opublikowano 13 Listopada 2020 26 minut temu, lolleszek napisał: i nie odbija lecz Za dużo oleju.
lolleszek Opublikowano 13 Listopada 2020 Autor Opublikowano 13 Listopada 2020 (edytowane) a wiesz może gdzie jest za dużo oleju? bo jeśli się nie mylę to w tłumiku bo tam jest takie bulgotanie w czasie wstrząsu. tylko że na stronie rs pisze żeby wlać 130ml oleju 5wt tyle tez wlałem Edytowane 13 Listopada 2020 przez lolleszek
Accent_Szaj Opublikowano 13 Listopada 2020 Opublikowano 13 Listopada 2020 28 minut temu, lolleszek napisał: żeby wlać 130ml Też za pierwszym razem wlałem dobrze,ale nie wylałem wszystkiego Okazało się,że jak docisnąłem tłumik,to jeszcze wyszło że 20ml Jak amor zachowuje się jak na blokadzie,to musi być ta przyczyna
lolleszek Opublikowano 13 Listopada 2020 Autor Opublikowano 13 Listopada 2020 (edytowane) No kurczę ale ja rozebrałem cały tłumik Edytowane 13 Listopada 2020 przez lolleszek
vdcmike Opublikowano 13 Listopada 2020 Opublikowano 13 Listopada 2020 Generalnie to polecam lać olej do tłumika metodą ma suwmiarkę czy patyczek i z przymrużeniem oka traktować objętości zapisane w manualu. Co do diagnozy to jeśli po napompowaniu amor się wysuwa do nominalnej długości i po pierwszym ugięciu traci 1,5cm skoku obstawiałbym problem ze sprężyną a konkretnie z zaworkiem wyrównującym ciśnienia ew. uszkodzonym oringiem na tłoku.
Gość Opublikowano 14 Listopada 2020 Opublikowano 14 Listopada 2020 Już tu kiedyś o dolewaniu oleju pisałemOleju powinno być tyle by tłumik dołem dochodził w ladze do lustra olejuWtedy będzie pracował poprawnie
Rekomendowane odpowiedzi