Strek Opublikowano 13 Listopada 2020 Opublikowano 13 Listopada 2020 Witajcie. Właśnie przymierzam się do wymiany tylnej Tiagry na Grx 400. W instrukcji montażu GRX są dwie opcje : z łącznikiem pomiędzy hakiem a przerzutką, lub bezpośrednio na haku. Niestety nie jest to ujęte w tejże instrukcji czym sugerować się wybierając sposób montowania. Proszę o podpowiedź. Z góry dziękuje.
Accent_Szaj Opublikowano 13 Listopada 2020 Opublikowano 13 Listopada 2020 19 minut temu, Strek napisał: czym sugerować się wybierając sposób montowania W zależności od haka jaki masz w rowerze Jak ten po lewej SM,to z łącznikiem,jak po prawej DM,to bez Poznasz hak po długości .DM jest dłuższy i skierowany do tyłu 1
Strek Opublikowano 13 Listopada 2020 Autor Opublikowano 13 Listopada 2020 (edytowane) Chyba przedobrzyłem? Edytowane 13 Listopada 2020 przez Strek
Accent_Szaj Opublikowano 13 Listopada 2020 Opublikowano 13 Listopada 2020 3 minuty temu, Strek napisał: przedobrzyłem Nie.Dobeze jest to SM i łącznik
Strek Opublikowano 13 Listopada 2020 Autor Opublikowano 13 Listopada 2020 Czyli w takim układzie pozostaje tylko regulacja. Wygląda wstępnie że mechaniczna klamka Tiagry da radę zgodnie z tabelami kompatybilności.
Accent_Szaj Opublikowano 13 Listopada 2020 Opublikowano 13 Listopada 2020 2 minuty temu, Strek napisał: tylko regulacja Dokładnie. Powodzenia Ps. Widać na pierwszy rzut oka że musisz odkręcić śrubkę B Przerzutka jest za daleko od koronek
Strek Opublikowano 13 Listopada 2020 Autor Opublikowano 13 Listopada 2020 (edytowane) Czy chodzi o tą od regulacji położenia krańcowego? Jeszcze jedno pytanie odnośnie łącznika. W tiagrze go nie było, była bezpośrednio na haku czy to ze względu na długość wózka ten łącznik w grx? Edytowane 13 Listopada 2020 przez Strek
Accent_Szaj Opublikowano 13 Listopada 2020 Opublikowano 13 Listopada 2020 11 minut temu, Strek napisał: Czy chodzi o tą od regulacji położenia krańcowego Nie,to są śrubki L i H Chodzi o ta trzecią. Odkręcisz ją tak żeby kółko górne było około 3mm od największej koronki Tak jest u mnie 14 minut temu, Strek napisał: tiagrze go nie było To całkiem inna przerzutka,inna budowa.
Strek Opublikowano 13 Listopada 2020 Autor Opublikowano 13 Listopada 2020 (edytowane) Mówimy o tej samej śrubie a schemat z instrukcji się do niej odnosi. Już ją poprawiłem, ale łańcuch jakby ciaśniej wchodził na ten największy blat zwłaszcza jak mam włączone sprzęgiełko. Mam nadzieje że łańcuch przy podmianie nie jest za krótki bo wózek od grx jest na oko o wiele dłuższy od wózka tiagry. Edytowane 13 Listopada 2020 przez Strek
Accent_Szaj Opublikowano 13 Listopada 2020 Opublikowano 13 Listopada 2020 47 minut temu, Strek napisał: jakby ciaśniej wchodził To troszeczkę ja podnieś,bo teraz wydaje mi się że jest za blisko 49 minut temu, Strek napisał: nie jest za krótki Nie jest. Długość łańcucha nie zależy od przerzutki.
Rekomendowane odpowiedzi