Kacpjonek Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 Siemanko, dzisiaj po wieczornej jeździe po mocniejszym ugięciu dampera usłyszałem takie jakby strzelanie, nie głośne. Dodam ze jeździłem 1,5 h przy 5 stopniach. Odgłos ten raczej wydobywa się z dampera lecz może być to rama. Co mam zrobić
Gość Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 Ciężko cokolwiek stwierdzićMoże to być damper a może być łożysko zawiasu lub elementu który trzyma damperMusiał byś np wyjąć damper i zobaczyć czy na sucho nie strzela zawiasJak jest wszytko ok to serwis damperaNapisz czy kiedyś robiłeś serwis?
Kacpjonek Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Opublikowano 10 Listopada 2020 28 minut temu, piter614 napisał: Ciężko cokolwiek stwierdzić Może to być damper a może być łożysko zawiasu lub elementu który trzyma damper Musiał byś np wyjąć damper i zobaczyć czy na sucho nie strzela zawias Jak jest wszytko ok to serwis dampera Napisz czy kiedyś robiłeś serwis? Nie wcześniej nigdy nie serwisowałem dampera, czy ma wpływ może jazda na zimnym ?
Gość Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 Jeżeli się nie zassał to raczej nieJazda w niska temperaturę może spowodować to że damper jak ma zużyte uszczelnienia zwyczajnie się zassie (czyli ściśnie) i tak zostanieStrzelanie może być z łożyskAle strzelanie też może być z niesprawnego dampera może się coś z nim dziejeJak pisałem ciężko jest zobaczyć nie mając ani roweru ani dampera fizycznie w rękachSprawdź jak pisałem wyżej zawieszenie
Kacpjonek Opublikowano 11 Listopada 2020 Autor Opublikowano 11 Listopada 2020 4 godziny temu, piter614 napisał: Jeżeli się nie zassał to raczej nie Jazda w niska temperaturę może spowodować to że damper jak ma zużyte uszczelnienia zwyczajnie się zassie (czyli ściśnie) i tak zostanie Strzelanie może być z łożysk Ale strzelanie też może być z niesprawnego dampera może się coś z nim dzieje Jak pisałem ciężko jest zobaczyć nie mając ani roweru ani dampera fizycznie w rękach Sprawdź jak pisałem wyżej zawieszenie No dobrze dzięki bardzo w takim razie. Dodam jeszcze ze damper byl w miarę nowy. Zakupiłem rower używany od gościa który miał go od kwietnia zeszłego roku. Podejdę jutro z nim do serwisu i zapytam co jest grane.
Gość Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 Po co do serwisu weź imbusa czy jak tam masz i wyjmij damperPoruszaj rowerem będziesz widzal czy łożysko czy damper
Kacpjonek Opublikowano 11 Listopada 2020 Autor Opublikowano 11 Listopada 2020 13 minut temu, piter614 napisał: Po co do serwisu weź imbusa czy jak tam masz i wyjmij damper Poruszaj rowerem będziesz widzal czy łożysko czy damper No dobra, to dzięki bardzo
Gość Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 I daj znać co wypatrzyłeśCzaswm też może strzelać piasek który się gdzieś tam dostajeMi tak strzelały stery aż było słychać z daleka ze jechałem
Kacpjonek Opublikowano 11 Listopada 2020 Autor Opublikowano 11 Listopada 2020 7 godzin temu, piter614 napisał: I daj znać co wypatrzyłeś Czaswm też może strzelać piasek który się gdzieś tam dostaje Mi tak strzelały stery aż było słychać z daleka ze jechałem Spoko, jutro napisze bo dzisiaj nie miałem za bardzo czasu
Rekomendowane odpowiedzi