TOMALA72 Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 Nowy katalog:) https://issuu.com/dartmoor-bikes/docs/2021_dartmoor_catalog
Kkaaeell Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 Dziwne że thunderbirdy sprzedają tylko ramy. Jeżeli ktoś składa rower to znaczy że wie czego chce i ma dość zasobny portfolio. Dziwi mnie też trochę to że zrobili nowy rower i w porównaniu do Blackbirda to tylko 10mm różnicy skoku. Ciekawe czy moda na coraz większy skok którego i tak 90%ludzi nie wykorzystuje a wręcz przeciwnie , przeszkadza on na trasach typu głów trail, pomoże odnieść sukces. Tak czy owak powodzenia😁
Wojtek O. Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 Thunderbird ma sie pojawić w sierpniu jak pytałem. W porównaniu do Blackbirda(Kos) to zupełnie inna konstrukcja. Kos jest prostym ciężkim, dość wytrzymałym enduro do łupanki. Thunderbird jest lekką ramą z carbonu. Sądze więc iż to będzie ambitniejsze Enduro. Ja też trzymam kciuki, tym bardziej że rama mi się podoba. Kiliński juz nia łupie od jakiegoś czasu więc może być dobrze.
Kkaaeell Opublikowano 22 Listopada 2020 Opublikowano 22 Listopada 2020 Tak tylko ramę karbonu kupuje się po to aby rower był lekki za czym idzie że osprzęt musi też być z górnej półki a wtedy cena skacze dość mocno do góry. Osoba mająca wybór pomiędzy różnymi markami raczej dartmoora nie wybierze.
Wojtek O. Opublikowano 22 Listopada 2020 Opublikowano 22 Listopada 2020 To już każdy musi sam wybrać. Mnie właściwie o ile Primala prawie wszyscy polecali to Blackbirda odradzali A mimo to mam. Zobaczymy z jaką ceną wystartują, oraz jak ta rama będzie się sprawować. Bo to może być całkiem udany sprzęt. Poprzednio nie byle kto mieszał w ich konstrukcjach. Jak by nie patrzeć specyfikacja Blackbirda PRO jest na wysokim sprzęcie, a cena ogólnie nie taka przerażająca, porównując do innych producentów.
alsew Opublikowano 22 Listopada 2020 Opublikowano 22 Listopada 2020 (edytowane) Widzę też jedna interesującą nowość na 2021. To nowy model ramy pod koła 27,5 i amor o skoku 130mm tj. Dartmoor Sparrow. W droższej wersji wyposażony w Mix kół 29 i 27,5. Z tego co widzę to na tą chwilę nie będzie opcji kupna samej ramy... szkoda bo te gotowce takie średnie ale można by coś fajnego na tej ramie złożyć. Edytowane 22 Listopada 2020 przez alsew
Rekomendowane odpowiedzi