Skocz do zawartości

spodnie długie na zime

lakim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Obecnie mykam na rowerze od pasa w dół: zwykłe bokserki+ NORDE GETRY LEGINSY i na to zwykłe spodnie dresowe.  Już przy temperaturze jaka jest teraz ( 5stopni) zaczynam czuć zimno w nogi i  moje cztery litery czują siodełko powyżej 2h jazdy. Zastanawiam poważnie się nad spodniami z wkładką na jesien-zime! Byłem w decatlonie i nawet coś przymierzałem ale jestem za dużym amatorem, żeby wiedzieć czy spodnie będą się nadawały. Wybór też skromny jak na tak duży sklep jeśli chodzi o rozmiary. Jedyne rozwiązanie, to kupić na "allegro" z darmowym zwrotem i pytam Was co możecie polecić na pierwsze spodnie rowerowe?

Opublikowano (edytowane)

Ja trzeci sezon pomykam w tych z Deca na jesień. Starczaja mi w zupełności. Poprzednią  zimę całą w nich przejeździłem. Każdy oczywiście inaczej odczuwa zimno. Jeżdżę z dużą kadencją i jestem grubasa ,więc jest mi cieplo🤘 mam te z niebieską pieluchą.

Minus jest taki, że nie mają frontu przeciwwiatrowego. 

Edytowane przez elmapeto
Opublikowano (edytowane)

Znalazłem na stronie deca spodnie , które są dostępne online i dodatkowo 2 sztuki  w sugerowanym przez sklep rozmiarze na miejscu w sklepie.

Jak się ma sugerowany rozmiar do faktycznego? Ktoś tak dobierał spodnie i pasowały? Średnio mi się widzi jechać do sklepu i mieć tylko jeden rozmiar do przymierzenia.

Mam w biodrach 103 i sugeruje mi L....może zamówić online 3 pary w różnych rozmiarach i ewentualnie zwrot zrobić?

55 minut temu, elmapeto napisał:

Ja trzeci sezon pomykam w tych z Deca na jesień

jakie?

Edytowane przez lakim
Opublikowano

Drugi sezon zaczynam jeździć w spodniach Rogelli Fobello. Jest membrana, jest micropolarek, wkładka wygodna, rozmiar pasuje. Bardzo wygodne. Osobiście polecam.

Opublikowano
44 minuty temu, CoolBreeze napisał:

Drugi sezon zaczynam jeździć w spodniach Rogelli Fobello. Jest membrana, jest micropolarek, wkładka wygodna, rozmiar pasuje. Bardzo wygodne. Osobiście polecam

Ile masz w pasie i jaki masz rozmiar spodni?

Opublikowano
Ile masz w pasie i jaki masz rozmiar spodni?
Ja to kruszynka jestem: 96cm pas, 179 w górę. Fobello mam w eLce i jak dla mnie są idealne. Nie za luźne, nie za ciasne. Tak jak lubię.
Opublikowano

Ja tez mam 96 w pasie 180 wzrostu i wg rozmiarówki mam miec XL. To mi zamieszałeś w głowie.

Opublikowano
Ja tez mam 96 w pasie 180 wzrostu i wg rozmiarówki mam miec XL. To mi zamieszałeś w głowie.
Nie wiem czy to pomoże, ale powiem tak: nogawki, to nawet mam lekkutko przydługie. No ale to już raczej indywidualna sprawa.
Opublikowano

Mam Fobello i dorzucę tylko 3 uwagi.

1. Są to naprawdę ciepłe spodnie. Jestem zmarzluchem, ale Fobello zakładam dopiero kiedy jest poniżej 3-4 stopni.

2. wieje po tyłku. Cały przód, łącznie z "klejnotami" chroniony jest pięknie membrana, ale na tyłku mamy tylko zwykły materiał z meszkiem typu "Super Roubaix" czyli taki z jakiego szyte są spodnie zimowe, ale dużo lżejsze, na wyższe temperatury. Mnie to przeszkadza, bo jeżeli w okolicach zera zawieje z boku lub z tyłu to jest zimno.

3. Rozmiar. Mierzyłem w  sklepie dwie pary i 2XL okazało się większe od 3XL :D

Opublikowano

Chyba zamówię z deca https://www.decathlon.pl/p/spodnie-na-rower-mtb-st-500-m-skie/_/R-p-193433?mc=8550231&c=Czarny L i XL, przymierze na spokojnie w domu a jak nie bedzie pasować, to oddam. Martwi mnie to, że jak będzie ciepła zima, to w takich spodniach będzie można jajka gotować. Ja w temperaturze takiej jak teraz spokojnie daje radę w bieliznie termoaktywnej i zwykłych spodniach dresowych za 30zł. Te spodnie z deca zburzą mi cały ubiór powyżej pasa... ubieram teraz koszulke termoaktywną i https://www.decathlon.pl/p/kurtka-zimowa-na-rower-rc100-m-ska-en1150/_/R-p-312301 i poniżej 10stopni jest ok a jak cieplej, to rozpinam kurteczkę. Te pełne plecki w spodniach dodadzą kilka stopni. Człowiek myślał, ze jazda na rowerze, to tylko pedałowanie :)

Opublikowano

Ja jeżdżę w poniższym zestawie i jak dla mnie jest optymalnie w taką pogodę:
Bokserki Berkner Ultra z wkładką
Legginsy Run Warm+ (Decathlon)
Szorty MTB ST900 (Decathlon)

Opublikowano

Jeździłem w nich przy 5° i dawały radę. W przypadku niższych temperatur i tak pod spód zakładam odzież termoaktywną. Same spodnie dobrze izolują od wiatru.