PawelDGL Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 Witam mam problem z amortyzatorem. Strzela gdy go ugnę jakoś w 40% ,a co dziwne jak go nie uginam przez kilka godzin to dopiero po 2 ugięciach zaczyna znów strzelać. Film:
PawelDGL Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Opublikowano 10 Listopada 2020 (edytowane) Kupiłem go używanego w polowie pazdziernika ,ale dopiero ostatnio zauważyłem. Poprzedni właściciel pokazał mi papier ze serwis był robiony w maju,a po tym czasie przejechał skromne kilka km. Ale jak uginam amortyzator to chodzi okej. Co prawda nie mam porównania do innych amortyzatorów . To mój drugi rock shox recon i chodzi tak samo jak tamten. Wydaje mi się ze chodzi okej tak ja powinien. Pytałem na innych forach to pisali brak smarowania, uszkodzony tłumik albo wymienic olej. Czy rzeczywiście może być mu potrzebny serwis dlatego tak strzyka? Edytowane 10 Listopada 2020 przez PawelDGL
Accent_Szaj Opublikowano 10 Listopada 2020 Opublikowano 10 Listopada 2020 Sprawdź siłę dokręcania śrub
Kapelon Opublikowano 21 Listopada 2020 Opublikowano 21 Listopada 2020 Zobacz temat który zakładałem. Te modele 120 mm tak mają ponieważ rockshox użył oring nie tej grubości, co powoduje styk plastiku z dolna częścią górnych goleni 😏
Rekomendowane odpowiedzi