Skocz do zawartości

Spodenki B'twin oraz Kross

JużNieGimbus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niedługo  będę decydował się na zakup spodenek rowerowych. Moją uwagę jak na razie zwróciły spodenki z decathlonu B'twin areofit corpo https://www.decathlon.pl/spodenki-aerofit-corpo-id_8381401.html   (są one aktualnie przecenione z 219zł na 119zł) oraz spodenki Kross depart bib z tajemniczą wkładką 2d  https://www.kross.pl/pl/akcesoria/odziez/spodnie-i-spodenki/depart-bib  kosztują one około 160zł. Nie ukrywam że wolał bym zainwestować w dobrze znajomą i sprawdzoną firmę jaką jest kross, jednak tajemnicza wkładka 2d trochę mnie odstrasza od tej inwestycji . Na rowerze jeżdżę dziennie około 3h-4h dziennie. Które według was były by lepsze ?

Opublikowano

Zwróć jeszcze uwagę na spodenki firmy Berkner z wkładką 4D. Moim zdaniem jest rewelacyjna.

Opublikowano

Poleciłbym z czystym sumieniem Vitesse , jednak  jednej pary nie kupisz bo sklep internetowy nadal nieczynny . W tym roku kupiłem  Martombike i także jestem zadowolony. Vitesse jak dla mnie troszkę lepiej ale nie znacznie. Miałem wcześniej dwie pary spodenek z Decathlonu i w momencie jak zakupiłem Vitesse nie wracam do nich. Nie pamiętam  modeli ( metki urwane modele z 2013 roku) . Jedna para jak to Decathlon opisuje na średnie dystanse , dla mnie porażka już po 50-70 km dupa bolała. Drugie z wkładką na długie dystanse 150 przejechałem , ale więcej już bym nie dał rady specjalnie. W Vitesse nawet 200 km nie zrobiło na mnie wrażenia. Martonbike  jak na razie zrobione jednego dnia najwięcej 160 km i też nic złego się nie działo.  

Opublikowano

Te z Vitesse wyglądają dość interesująco ,ale no ciężko będzie je teraz dostać ¬¬........ A co do tej tajemniczej wkładki , na stronie pisze że wkładka 2d jest wkładką antybakteryjną ale czy wie ktoś może czy jest to wkładka żelowa ?

Opublikowano

Odzież krosa nie należy do zbyt wytrzymałych, moim zdaniem mają kiepskie szwy i w tej cenie nie są warte zakupu.

• Pomógł 1
Opublikowano (edytowane)

a co myślicie o firmie B'TWIN, warto ?

Chodziło mi czy ktoś na tym jeździł i czy warto ?

Edytowane przez cidik
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem tydzień temu spodenki B-Twin 500 z szelkami (te z promocji).

W sobotę zrobiłem 120km. Czułem się doskonale. Mogłem jechać dalej. Zaskoczyły mnie bardzo pozytywnie te spodenki.

Dodam, że bez spodenek po około 50km odczuwałem duuży dyskomfort.

Opublikowano

Postanowiłem przejść się do lokalnego sklepu rowerowego aby rozejrzeć się czy przypadkiem nie mają spodenek krossa. Spodenek Kross depart bib nie mieli na stanie, ale sprzedawca pokazał mi inny, droższy model (dodam tylko że jeden z pracowników tego sklepu ściga się  z sukcesami w zawodach i on sam używa tych spodenek więc mi je polecił) https://www.kross.pl/pl/akcesoria/odziez/spodnie-i-spodenki/pro-team  

W moim przypadku było o tyle dobrze że mogłem je przymierzyć. Spodenki mam od półtora tygodnia i mam w nich przejechane około 400 km . Według mnie są to dość dobre i wygodne spodenki . Nogawki nie podwijają się (co było moją największą obawą) a wkładka jest dość wygodna . Ponieważ są to moje pierwsze spodenki i nie mam porównania do innych, to wydaje mi się że za 200zł jest to dość dobra inwestycja.