Skocz do zawartości

Podstawka pod trenażer

baropl5@gmail.com

Rekomendowane odpowiedzi

baropl5@gmail.com
Opublikowano

Witam,

Dwa tygodnie temu zakupiłem trenażer elite suito. Wszytsko jest super zwift mnie wciągnął :D. Mam głupie pytanko. Podstawka pod przednie koło zmienia kąt nachylenia roweru, czy tak powinno być ? Jaki ma to wpływ na pozycje? Czy konieczna jest jazda w tej podstawce ? (Czy daje coś jeszcze oprócz stabilizacji?). Pozdrawiam 

Opublikowano

Symuluje podjazdy czy też zjazdy, to raczej pożądane zjawisko na trenażerze ?

Opublikowano

Są trenażery które wymagają podstawki pod przednie koło, a są i takie gdzie można się bez niej obyć bo osie są na tym samym poziomie.

Jeśli podstawka pod koło jest w zestawie to bym jej używał.

Do symulacji podjazdu czy też zjazdu służy Wahoo Kickr Climb, ale to już jest zupełnie inna "podstawka pod koło" ;) Osobiście nie posiadam, ale raczej jest to dobry wynalazek po pozwala pracować innym mięśniom podczas jazdy w zróżnicowanym terenie.

baropl5@gmail.com
Opublikowano

Oczywiście miałem na myśli taką zwykłą podstawke 😁 która po prostu sprawia że przednie koło jest lekko podniesione cały czas, nie ma to nic wspólnego z symulacją nachylenia (wahoo kickr climb) 😁 

Opublikowano
4 minuty temu, baropl5@gmail.com napisał:

Oczywiście miałem na myśli taką zwykłą podstawke 😁 która po prostu sprawia że przednie koło jest lekko podniesione cały czas, nie ma to nic wspólnego z symulacją nachylenia (wahoo kickr climb) 😁 

A, no to inna sprawa, zmyliło mnie to że zmienia kąt nachylenia koła, myślałem że czyni to aktywnie w czasie jazdy 😁 W takim razie możesz bez, ale według mnie jest to nie wygodne.

Opublikowano

Skoro zwift cię wciągnął to zastanów się na zmianą zwykłej podstawki na Elite Sterzo. Oczywiście tej interaktywnej.