Skocz do zawartości

SPECTER Professional Light 900

lozo55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

zamierzam kupić jakieś lepsze oświetlenie, chciałem kupić Fenix BC25r na przód, ale praktycznie jest niedostępny, trafiłem na taki zestaw https://allegro.pl/oferta/zestaw-lampka-rower-przod-tyl-power-bank-900-usb-8399263532?reco_id=f11e8b4c-2116-11eb-a615-000af7f630d0&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951, ktoś wie jak to się sprawuje? Chodzi mi głównie o lampę na przód z odcięciem no i tak celuje do 200zł. Widziałem jeden temat na forum, ale tam głównie polecany był Fenix i jestem w kropce.

Opublikowano (edytowane)

Odkryte porty USB? Lepiej odpuść bo przy mokrej (choćby wilgotne powietrze o deszczu nie wspominając) to tą lampkę trafi w miesiąc. Lepiej wypada już model XPG750. A jeśli upierasz się na jupiter 900lm to ProX Sirius ma taką wartość a podobnie jak proponowany przeze mnie XPG ma kryte złącze USB.

PS. Porównaj lampkę ProX Hadar i tego Specter'a 900. To ta sama lampka! Zreszta tak samo ProX Sirius i Specter XPG. Tu jednak ProX oferuje więcej lumenów. ProX jednak wyjdzie taniej.

Edytowane przez Red
Opublikowano

Jak nie chcesz nikogo razić to skieruj lampkę bardziej w dół a nie ściemniaj o odcięciu. Miałem w rękach kilka takich lampek i powiem tak, jak soczewka nie ma kolimatora to ten fikuśny daszek odcina jedynie krople deszczu, bo na pewno nie górną część słupa światła.

Opublikowano

Oczywiście, że nie ogarnie się tego żadnym daszkiem ani skierowaniem lampki w dół (chyba, że chcesz oświetlać max 4m przed sobą).  Wspomniany przez autora Fenix ma i soczewkę i odpowiednio ukształtowany odbłyśnik i granica odcięcia jest bardzo ostra jak w samochodzie (w tym przede wszystkim po bokach a nie tylko centralnie). 

Opublikowano

Dokładnie. Co do Fenixa i odcięcia. Zdjęcie nie jest najlepsze ale ib tak na krzakach na poboczu ładnie widać granice odcięcia.

Co do innych propozycji to polecić mogę jeszcze Enfitnix Navi800 z Aliexpress.

20190715_221832.jpg
Opublikowano

Ok. Rozumem. W przypadku takiej konstrukcji faktycznie można mówić o czymś co na sens. 

2 godziny temu, vdcmike napisał:

Tu np. wspomniany XPG750 ma 8000 lumenów ;)

Najlepszy komentarz "Miała dawać 8000lm nie daje nawet 300" 😂😂😂

Opublikowano

@lozo55 co do dostępności fenixów bc25r to na ali mają od 150zł a jego mocniejszy brat bc35r po 350.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przeglądając różne wątki, ten Feniks jakoś do mnie trafia. Jak widzę nawet jest obecnie dostępny. Tylko zastanawiam się czy do jazdy po lokalnych nieoświetlonych drogach, czy też leśnych szutrach nie będzie za słaby? Tempo raczej umiarkowane.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przy umiarkowanych prędkościach na lokalnych drogach będzie ok. Ja z nim kręte drogi ogarniam przy ok ~30kmh, choć przy bardzo ostrych zakrętach jest trochę niekomfortowo. W miarę łagodne łuki brałem na zjeździe przy 60kmh. Na szutry się z nim nie zapuszczałem, ale jak będziesz jechał jakieś 25kmh i nie będzie bardzo kręto, to myślę że ok.