Skocz do zawartości

Zębatki przednie na zamówienie, ktoś w ogóle coś takiego robi?

KonZi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

W swoim rowerze przełajowym zamierzam dokonać modyfikacji napędu na korbę SLX (tak zdaję sobie sprawę że linia łańcucha nie będzie optymalna) z rozstawem śrub 96/64. W tej chwili mam zębatkę narrow wide 38t którą kupiłem od kolegi ale na 104 BCD. Szukam od dłuższego czasu zębatki która będzie pasować do tej nowej korby i nic nie mogę znaleźć chcę zostać przy 38t albo najlepiej zmienić na 40T. Fajnie gdyby to było narrow wide bo to przełaj i napęd 1x9. 

Wydaje mi się, że produkcja zębatek to nie jest latanie w kosmos i może ktoś wykonuje takie rzeczy na zamówienie? A może ktoś wie o jakimś wspaniałym sklepie gdzie mogę taką zębatkę kupić?

Opublikowano

Deckas to zdaje się chińczyk, ten cloud perform mi się nie rzucił w oczy jeszcze nigdy. Wiesz jak jest z jakością tego wynalazku?

Opublikowano

Oba to raczej chiński wyrób. Deckas'a mam owala 32 i sprawuje się świetnie (pomijam że owal sam w sobie mnie nie powala), dobrze trzyma i jest całkiem trwała. W przypadku większej zębatki może być tylko lepiej.

Łza Włóczynutka
Opublikowano

Decasy są mega spoko, torturuje je od 3 lat, zero problemów. Mam przykręconą zieloną koronkę do korby XTR 😹 Lekko nie ma cały czas błoto, góry, wincyj błota, wincyj gór. Działa.

IMG_20201106_133028.thumb.jpg.46bbc02dc9fb9457b729b66ff37ed797.jpg

Opublikowano

Ja też mam deckasa . Póki co nie mam problemów. 

Opublikowano

jest jakiś polecany sprzedawca na aliexpress? czy braliście w ciemno albo z jakiegoś innego sklepu?

Opublikowano

Ja z ali zazwyczaj brałem tam, gdzie najtaniej. Deckas, Motsuv, Snail, byle tylko cena była niska. Do jutra jest festiwal zakupów, więc może być taniej.

• Lubię to! 1
Łza Włóczynutka
Opublikowano

Linkuję przedmioty, które kupiłem. Tak jak pisałem - to już było 2 i 3 lata temu. (po roku zmieniłem korbę w rowerze na xtr i musiałem kupić inną zębatkę bo rozstaw śrub w starej korbie był inny niż w nowej i zębatka  nie pasowała.

https://www.aliexpress.com/item/1000005392216.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dMLoopk

https://www.aliexpress.com/item/32695127716.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dMLoopk

• Lubię to! 1
Opublikowano

zamówiłem z ali i zostało cierpliwie czekać, dzięki za porady