shinte Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Mam problem. Postanowiłem samemu składać rower, zamówiłem "nowy" damper sr suntour durolux, ponoć raz założony, przejechane 50 km. problem jest taki, że amortyzator piszczy przy uginaniu, przy zwiekszeniu tlumienia kompresji na maxa problem troche przestaje jednak dalej troche piszczy. Prosze o porady co można w takiej sytuacji zrobić.
shinte Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Opublikowano 5 Listopada 2020 nie powiedziałbym moj kolega ma ta sama rame ale damper jakis tam specialized i ma normalnie
Gość Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 1 godzinę temu, shinte napisał: Prosze o porady co można w takiej sytuacji zrobić. Zdejmij puszkę i przesmaruj obstawiam że jest tam zwyczajnie sucho
akir19 Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Mój jest nasmarowany i jak się zwiększy tłumienie kompresji, piszczy niczym ściskany chomik
Gość Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 Trzeba by zapytać@ACTIVIA on jest tutaj fachowcem od tej markiAle moje zdanie jest taki że nie ma prawa piszczeć bo to bez sensu
shinte Opublikowano 6 Listopada 2020 Autor Opublikowano 6 Listopada 2020 45 minut temu, piter614 napisał: Trzeba by zapytać@ACTIVIA on jest tutaj fachowcem od tej marki Ale moje zdanie jest taki że nie ma prawa piszczeć bo to bez sensu spróbuje dzisiaj wysłać nagranie
Gość Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 Może na prawdę nie ma smaru?Kolega wyżej pisał że był smarowany jestem ciekaw czy robił to on czy może serwis?Pamiętać trzeba jeszcze ze mimo smaru daje się jeszcze odrobinę oleju do puszki
akir19 Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 W pierwszym dniu zaczął piszczeć, rozebrałem wyczyściłem nasmarowalem i bez zmian.
Gość Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 A może nie piszczy uszczelka na tłoku tylko wewnątrz dampera
akir19 Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 Na 100% wewnątrz, bo jest to uzaleneznione od ustawionej kompresji. To dźwięk przeciskanego oleju
Gość Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 Dźwięk przelewajacego się oleju raczej by nie piszczał
akir19 Opublikowano 6 Listopada 2020 Opublikowano 6 Listopada 2020 Jak nie, jak zmniejszasz kanał '. To tylko i wyłącznie dźwięk od tłumika olejowego
ACTIVIA Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Modele Durolux-y i Duair-y były niewypałem Suntoura że względu właśnie tego piszczenia przy podkręconej kompresji
Gość Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 I od fachowca przyszła bardzo pozytywna informacja
akir19 Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 I od fachowca przyszła bardzo pozytywna informacja Wystarczyło wejść w dział i ta informacja była jak wół... Szkoda pisać ale fachowcy wiedzą uszczelki haha
ACTIVIA Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 (edytowane) 14 minut temu, akir19 napisał: Wystarczyło wejść w dział i ta informacja była jak wół... Szkoda pisać ale fachowcy wiedzą uszczelki haha Dobre!! BRAWO TY!!! HaHa Edytowane 7 Listopada 2020 przez ACTIVIA
akir19 Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Kolego BRAWO TY!!! Czekałem co jeszcze wymyślą, czy znajdą ten temat w którym już to napisałeś Dziękuję za tłumik amortyzator pracuje super
Gość Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Zajmuje się nimi to wieWięc nie wiem w czym problem Ja bym tego za darmo nie chciał
akir19 Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 Zajmuje się nimi to wieWięc nie wiem w czym problem Ja bym tego za darmo nie chciał Bez cyganskiego złota to nie jazda heh
Rekomendowane odpowiedzi