Skocz do zawartości

Dobre hamulce tarczowe mechaniczne

Domenomtb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie szajki. Mam do was pytanko polecacie jakieś dobre hamulce tarczowe mechaniczne nie za miliony głównie chodzi mi o to żeby z moja waga wyhamować rower moja waga 95kg aktualnie mam promax no i są to bardziej spowalniacze niż hamulce.Rower mtb nie jeżdżę po ciężkich terenach technicznych lecz czasem rekreacyjnie wjade w las i czy to z górki czy coś no to te promaxy są niebezpieczne. Chce po prostu żeby zablokowały koło podczas hamowania A nie tylko lekko je zacznie obcierać. 

Opublikowano

100-200 zł głównie chodzi mi o same zaciski 

Opublikowano

Osobno masz klamki i manetki czy klamkomanetki? Przy tym budżecie można by się już pokucić o jakąś hydraulike.

Opublikowano

100-200 zł głównie chodzi mi o same zaciski 

Kliknąłem nie to sorki 

Klamki i manetki są osobno miałem hydrauliki lecz zmieniłem na mechaniki po prostu bardziej mi odpowiadają jest większa prostota imo 

Opublikowano

^ Autor potrebuje do MTB więć nie Avid BB7 Road ale zwykłe Avid BB7.

Faktycznie są dużo lepsze od Promaxów.

Opublikowano

Przy kupnie Avida BB7 uważaj na podróbki bo jest tego od zatrzęsienia w Chinach. Z tego co widziałem to u zaufanego sprzedawcy sztuka kosztuje 175 zł więc nie wiem czy to nie przekracza budżetu. Nie wiem czy za 400zł nie dostaniesz dobrych hydraulików na czym byś lepiej wyszedł. Przerabiałem Avid BB7 i jeżeli chodzi o siłę hamowania to są bardzo dobre ale ostatecznie zmieniłem na hydrauliki bo są mocniejsze zwyczajnie lepsze.

Opublikowano

Dzięki Panowie za rady. Pozdrowieniadla was