Jasiu Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 Ostatnio zakupiłem na aliexpress uchwyt do mojego garmina. Może nie jest to najwyższa półka, ale mi wystarcza. Na początku wszystko było okej, uchwyt wygodny i praktyczny (przykręcany do mostka, jednocześnie trzymajac go. Okazało się, że plastikowe tulejki, które utrzymują dystans od mostka były za słabe i się zmiażdżyły. Czy jest możliwość dostania gdzieś takiego elementu (metalowego). Wymiary: Szerokość zewnętrzna: 8mm Szerokość wewnętrzna: 5/6mm Długość: 1,3 cm
CoolBreeze Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 Moja propozycja: wizyta w sklepie motoryzacyjnym, zakup kawałka gumowego węża do paliwa (gruby czarny zbrojony) o odpowiedniej średnicy wewnętrznej. W domu/garażu przcinasz sobie dwa kawałki do rozmiaru oryginałów. Druciarsko trochę,całe powinno działać.
elmapeto Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 Z czegoś to zrobisz. Oryginalnych nie dokupisz.
Dziaku Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 Pręt stalowy/aluminiowy gładki (w większości budowlanych na metry) 8 mm, wiertło 5 mm, minuta roboty i gotowe. 1
Motke Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 8 godzin temu, CoolBreeze napisał: Moja propozycja: wizyta w sklepie motoryzacyjnym, zakup kawałka gumowego węża do paliwa (gruby czarny zbrojony) o odpowiedniej średnicy wewnętrznej. W domu/garażu przcinasz sobie dwa kawałki do rozmiaru oryginałów. Druciarsko trochę,całe powinno działać. Sory, ale to głupi pomysł. Co z takiego gumowego 😨 węża zostanie po skręceniu śruby siła 6-8 Nm?
elmapeto Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 Może jakaś metalową tulejka. W sklepie instalacyjnym zapytaj . 1
mareq Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 W Castoramie czy jakimś Leroyu kupisz rurkę aluminiową i wytnij sobie takie krótkie tulejki. 1
Red Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 16 minut temu, elmapeto napisał: Może jakaś metalową tulejka. W sklepie instalacyjnym zapytaj . Najprościej coś takiego https://allegro.pl/oferta/tulejka-mosiezna-m5-fi6-5mm-2-sruby-8mm-9216101156?utm_medium=app_share&utm_source=facebook 1 1
CoolBreeze Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 Sory, ale to głupi pomysł. Co z takiego gumowego węża zostanie po skręceniu śruby siła 6-8 Nm?Dlatego napisałem o wężu grubym i zbrojonym. Takiego krótkiego odcinka tak łatwo nie zdemolujesz. No, ale... Patrz wyżej: "druciarstwo"
Motke Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 Pytanie najważniejsze czy potrzebna jest tak długa rurka na 13 mm? Może konstrukcja mostka umożliwi danie pod spód zaledwie kilku podkładek stalowych. 1 1
Jasiu Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Opublikowano 4 Listopada 2020 7 godzin temu, Motke napisał: Pytanie najważniejsze czy potrzebna jest tak długa rurka na 13 mm? Może konstrukcja mostka umożliwi danie pod spód zaledwie kilku podkładek stalowych. Też o tym myślałem, ale potrzebne było prawie 10 nakrętek-slaba opcja
cepelia Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 Wy tak na serio z tymi tulejkami ?
Red Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 16 godzin temu, cepelia napisał: Wy tak na serio z tymi tulejkami ? Uwaga! Rozejść się! Mamy eperta który temat ogarnął empirycznie.
lukaszzsch Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Mam dwa takie uchwyty, oba z tulejkami wykonanymi z aluminium. Mogę Ci jeden odsprzedać.
RadS Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Kupiłem niedawno taki uchwyt. Po dokręceniu kluczem dynamometrycznym z siłą odpowiadającą zaleceniom producenta mostka, tulejki wygięły się tak samo jak na pierwszym zdjęciu, a mimo to mostek wciąż nie był wystarczająco dokręcony (widać było różnicę między fabrycznymi śrubami a tymi od uchwytu - większy odstęp w przypadku tych drugich). Do tego kierownicą trzeszczała i przy odpowiednim nacisku dawała się przekręcić. Ostatecznie uchwyt z niesmakiem zwróciłem, plus że sklep zrozumiał moje zastrzeżenia i przyjął zwrot. Szkoda zdrowia.
Jasiu Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Opublikowano 5 Listopada 2020 Godzinę temu, lukaszzsch napisał: Mam dwa takie uchwyty, oba z tulejkami wykonanymi z aluminium. Mogę Ci jeden odsprzedać. Byłbym chętny
Rekomendowane odpowiedzi