Rebeliant86 Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 (edytowane) Cześć, szukam kogoś kto posiada zestaw lampek Flare na przód i tył jak w tytule i do tego licznik serii Edge. Staram się zrozumieć jak działają tryby bo albo ja czegoś nie ogarniam, albo coś mi nie działa w nowej lampce. Ale do rzeczy, lampka tylna pracuje prawidłowo, reaguje na ustawienia z poziomu licznika, wszystko gra. Natomiast przednia żyje własnym życiem. Nie da się jej włączyć w trybie migającym - jedynie tryb stały. Nie można sterować również intensywnością świecenia. W trybie auto wieczorem włącza się na pełnej mocy, rozumiem, że takie działanie jest zaprojektowane, ale w takim razie jak z poziomu licznika włączyć sobie aby przód i tył migały w trybie nocnym? Edytowane 3 Listopada 2020 przez Rebeliant86 1
Łukasz_P Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 W Edge 830 tryb auto działa beznadziejnie jak dla mnie. W 820 działało to perfect. Ja używam w dzień Wysoka widoczność, a po zmierzchu i w nocy steruje sobie z pola Bontrager Light Control. Tam możesz ustawić co chcesz. https://apps.garmin.com/pl-PL/apps/ef431dbd-f403-487c-85d5-685447dc393b
Rebeliant86 Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Opublikowano 3 Listopada 2020 Niestety w Edge Explore tej apki nie uruchomię. A szkoda, bo z tego co widzę to mogła być pomocna.
KamilP88 Opublikowano 29 Listopada 2020 Opublikowano 29 Listopada 2020 Mam Garmina Edge 130 Plus i to samo oraz obie te lampki i to samo. Do tego po roku czasu padła mi przednia lampka. Sklep wymienił ją na nową. Pierwsze użycie, wszystko ok. Natomiast po naładowaniu lampki do końca, dalej mruga czerwona dioda informująca o niskim stanie naładowania akumulatora.Już mnie wk***** ten chiński szajs Bontragera za grube pieniądze. A tak się wszyscy podniecają, niektórzy youtuberzy mało co z siodełka nie zlecą z podniecania tymi lampeczkami, a po poczytaniu internetu okazuje się, że te awarie to dosyć częsta przypadłość. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Rebeliant86 Opublikowano 29 Listopada 2020 Autor Opublikowano 29 Listopada 2020 Moje jak na razie działają Ok. To co w nich bardzo lubię to to, że są malutkie i dyskretne a mimo to świecą naprawdę bardzo dobrze. Bardzo cenię też sobie automatyczne sterowanie po ANT+, po prostu mogę o nich zapomnieć a one i tak się włączą co jest genialne, w końcu tu chodzi o nasze bezpieczeństwo. Czy dał bym drugi raz za komplet te 350pln? Pewnie tak, bo nie bardzo widzę jakąś alternatywę na rynku.
KosmicznyNocnik Opublikowano 3 Grudnia 2020 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Cytat W dniu 29.11.2020 o 09:37, KamilP88 napisał: Mam Garmina Edge 130 Plus i to samo oraz obie te lampki i to samo. Do tego po roku czasu padła mi przednia lampka. Sklep wymienił ją na nową. Pierwsze użycie, wszystko ok. Natomiast po naładowaniu lampki do końca, dalej mruga czerwona dioda informująca o niskim stanie naładowania akumulatora. Już mnie wk***** ten chiński szajs Bontragera za grube pieniądze. A tak się wszyscy podniecają, niektórzy youtuberzy mało co z siodełka nie zlecą z podniecania tymi lampeczkami, a po poczytaniu internetu okazuje się, że te awarie to dosyć częsta przypadłość. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka mruga czy świeci? U mnie po naładowaniu zamiast zielonej świeci czerwona cały czas, zastanawiam się czy wysyłać na reklamację
Gość Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Mi działają te lamki z E530... średnio. Nie widzę stanu naładowania baterii.
Łukasz_P Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Gdzie sprawdzasz? Zainstalowałeś podlinkowane na górze przeze mnie pole?
Gość Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 (edytowane) W ustawieniach czujników. A apka daje komunikat w connect iq, że jest niekompatybilna. Edytowane 9 Grudnia 2020 przez Gość
Łukasz_P Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Faktycznie 530 nie obsługuje, mój błąd. Spróbuj usunąć lamki i sparować je jeszcze raz.
Gość Opublikowano 9 Grudnia 2020 Opublikowano 9 Grudnia 2020 (edytowane) Testowałem. Niestety nic. Nie pomaga również reset samych lampek (mają taką funkcję). Kupę kasy to kosztuje, bez sensu. Edytowane 9 Grudnia 2020 przez Gość
Łukasz_P Opublikowano 19 Grudnia 2020 Opublikowano 19 Grudnia 2020 W dniu 9.12.2020 o 15:01, musiallukasz napisał: W ustawieniach czujników. A apka daje komunikat w connect iq, że jest niekompatybilna. https://apps.garmin.com/en-US/apps/0d9fd828-c932-4470-9c37-fd2828881888 To może pomóc
Dom3ll Opublikowano 24 Lutego 2021 Opublikowano 24 Lutego 2021 Podpinam się, mam edge 520 zestaw lampek ion 200 rt i flare rt, po podłączeniu do garmina mogę włączyć lampki wszystko Ok włączają się. Ale jak wyłączam to wyłącza się tylko tylna a przednia już nie.
jamjestjan Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 HEJ, Mam lampkę Flare RT i chciałbym dokupić do niej nawigację GARMINA, tylko możliwie najtańszego żeby współpracował z tą lampką ? Polecicie jakiś model ? Czy np. GARMIN EDGE Explore będzie kompatybilny z lampkami bontragera?
Dom3ll Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 Po tym tak kupiłem zajaralem się tym wow można włączać lampkę z poziomu licznika, uważam ze jest to zbędny bejer który tylko powoduje ze lampki są ciagle rozładowane cały czas będąc w trybie czuwania. Na szczęście da się to wyłączyć.
jamjestjan Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 Dom311 no i rozwiałeś moje wątpliwości, więc nie ma co się upierać nad garminem ze względu jedynie obsługę lampki :)? Ale masz to potwierdzone argumentami, tzn. użytkujesz jakiś konkretny zestaw ?
Dom3ll Opublikowano 27 Marca 2021 Opublikowano 27 Marca 2021 Mam edge 520 i zestaw ion 200 flare rt na początku spoko fajnie cieszyło to włączanie z licznika teraz ustawione manualnie ale generalnie lampki polecam mega widoczność
jamjestjan Opublikowano 28 Marca 2021 Opublikowano 28 Marca 2021 Lampkę flare rt posiadam już drugą, bo pierwszą w ramach gwarancji Bontrager wymienili mi na nową po burzy. To był model nieco starszy, ale wymienili ku mojemu zaskoczeniu na ten droższy model. Mam nadzieję, że ta lepiej chroni przed wodą.
zaako Opublikowano 28 Czerwca 2021 Opublikowano 28 Czerwca 2021 W dniu 19.12.2020 o 17:33, Łukasz_P napisał: https://apps.garmin.com/en-US/apps/0d9fd828-c932-4470-9c37-fd2828881888 To może pomóc A gdzie znajdę to pole do obsługi lamp w garminie?
eathan Opublikowano 28 Czerwca 2021 Opublikowano 28 Czerwca 2021 48 minut temu, zaako napisał: A gdzie znajdę to pole do obsługi lamp w garminie? Musisz zainstalować podlinkowaną aplikację. Poza tym dodajesz nowy ekran i na nim dodajesz widget o którym mowa.
zaako Opublikowano 30 Czerwca 2021 Opublikowano 30 Czerwca 2021 W dniu 28.06.2021 o 11:21, eathan napisał: Musisz zainstalować podlinkowaną aplikację. Poza tym dodajesz nowy ekran i na nim dodajesz widget o którym mowa. Dziękuje
Homeros Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Odkopię temat Lampki współpracują ze sterowaniem z Garmin Explore 2?
pecio Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Tak . Bez najmniejszych problemów. Są nawet widżety na garniaka do sterowania z ekranu stanem flarek. 1
Jopek Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 (edytowane) Smart Bike Lights można sobie skonfigurować pod tym linkiem https://maca88.github.io/SmartBikeLights/ i wgrać do urządzenia. W przeciwnym wypadku zamiast nazw trybów świecenia pojawiają się tylko cyferki, można też sobie tam ustawić reguły i inne rzeczy. Używam Garmin Edge 1030 Plus z Bontrager Ion 200 RT i Flare RT. Edytowane 7 Kwietnia 2023 przez Jopek
Rekomendowane odpowiedzi