Skocz do zawartości

Garmin Edge 130 czy 130 plus ?

Ait24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Chce kupić nowego Garmina. Zdecydowałem się już na serię 130. I nie rozważam innych serii. Mam jednak dylemat czy warto dopłacić za model 130 plus czy kupić tańszy 130. 

Opublikowano

Mam 130 Plus. Kupiłem głównie ze względu na funkcje mtb - flow, grit i skoki. Ale oprócz tego ma kilka przydatnych funkcji - np. climb pro (pokazuje ile jeszcze zostało podjazdu jak się jedzie po z góry ustalonej trasie), możliwość importowania treningów np. z training peaks, live track i powiadomienie bliskiej osoby w razie wypadku. Więc moim zdaniem warto, ale sam musisz zdecydować czy będziesz korzystał z tych funkcji.

Pozdrawiam

Krzysiek

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ja ciągle się wacham między 530 a 130plus. Do końca nie jestem pewien czy wykorzystam możliwość 530tki, a 130plus ma tych kilka nowości względem 130, które dla mnie były idealne. Na, ale 530...

Tak, czy siak, dzięki @KrzysiekMTB za głos na temacie. Nie brakuje ci możliwość "większych" Garminów?

Opublikowano
23 minuty temu, CoolBreeze napisał:

Nie brakuje ci możliwość "większych" Garminów

Mam jeszcze Fenixa 5s plus, więc jedyne czego nie mam z większych garminów to większy ekran. Specjalnie kupiłem 130 plus bo jest mały, nie lubię mieć dużych sprzętów na kierownicy. Generalnie jak chcę jechać jakąś trasę z nawigacją to korzystam z fenixa, jak jadę bez nawigacji na mtb to 130 bo mam te funkcje specyficzne dla mtb.

A potrzebujesz czegoś do nawigacji? Bo jak nawigacja nie jest priorytetem to jaką przewagę ma 530 nad 130 plus?

Opublikowano

Dziękuje bardzo za odpowiedzi. Kupię model 130 bez plusa. Myślenie do jazdy turystycznej powinien wystarczyć.