PiotrRockrider Opublikowano 2 Listopada 2020 Opublikowano 2 Listopada 2020 Cześć, jeszcze nie wiem na co zwrócić uwagę przy sztycy opuszczanej więc moje pytanie może być nieprecyzyjne. Potrzebowałby propozycje sztyc opuszczanych , lekkich z sensownym skokiem (jaki to skok? zapewne kwestia indywidualna ale kilka cm wydaje mi się być bez sensu). Jacy producenci robią lekkie dobre sztyce? Widziałem że Rock Shock za ponad 2 tys zł sterowany zdalnie wcale lekki nie jest. Czy system zdalnego sterowania w wypadku sztyc nie przekłada się na wagę? Nie ma sensu za to płacić?
KrzysiekMTB Opublikowano 2 Listopada 2020 Opublikowano 2 Listopada 2020 Co do skoku - uważam, że tyle ile maksymalnie wejdzie w ramę. Jak masz małą ramę, najgorzej jeszcze z zagiętą rurą podsiodłową to niektóre sztyce mogą się nie zmieścić. Jeździłem, na Reverbie hydraulicznym, Foxie Transfer, Brand-X, Magurze ale najlepsze doświadczenia mam z BikeYoke - sama się odpowietrza, co jest bardzo wygodne. Nie jeździłem na reverbie axs, ale miałem magurę veyron głównie z tego powodu, że bardzo łatwo się ją montuje bo nie ma żadnych kabli. Ale jak bym miał teraz kupować to na pewno bym nie dopłacał do sterowania radiowego, to nie ma moim zdaniem żadnej przewagi nad linką. Pozdrawiam Krzysiek
PiotrekGT Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 W bikeyoke divine da się nawet zmieniać skok tak aby się lepiej wpasować w to co oferuje rama . 1
Rekomendowane odpowiedzi