KRL064 Opublikowano 1 Listopada 2020 Opublikowano 1 Listopada 2020 Czy może na forum jest ktoś kto ma Gravela złożonego na tej konkretnej ramie? Poszukuję informacji na temat tej ramy ponieważ jest ona na mojej krótkiej liście zakupowej. Zastanawiam się nad jej jakością ale nade wszystko nad geometrią i rozmiarem. Jak to zwykle w moim przypadku jestem dokładnie pomiędzy S a M i chciałbym się dowiedzieć jak wygląda rozmiarówka w realu o ile oczywiście jest na forum ktoś posiadający taką ramę.
Fimala Opublikowano 1 Listopada 2020 Opublikowano 1 Listopada 2020 (edytowane) 2 godziny temu, KRL064 napisał: Czy może na forum jest ktoś kto ma Gravela złożonego na tej konkretnej ramie? Poszukuję informacji na temat tej ramy ponieważ jest ona na mojej krótkiej liście zakupowej. Zastanawiam się nad jej jakością ale nade wszystko nad geometrią i rozmiarem. Jak to zwykle w moim przypadku jestem dokładnie pomiędzy S a M i chciałbym się dowiedzieć jak wygląda rozmiarówka w realu o ile oczywiście jest na forum ktoś posiadający taką ramę. Ciężko będzie. Cinelli mocno bananowa marka. Edytowane 1 Listopada 2020 przez Fimala
KRL064 Opublikowano 1 Listopada 2020 Autor Opublikowano 1 Listopada 2020 Bardzo żle to zabrzmiało 😉 Ogólnie skupiam się na ramach Włoskich w zasadzie na oku mam Cinelli lub Wiliera, Czytałem na zagranicznych forach że rama Cinelli jest naprawdę warta rozważenia głównie ze względu na jej jakość.
Chino Opublikowano 2 Listopada 2020 Opublikowano 2 Listopada 2020 W dniu 1.11.2020 o 09:59, KRL064 napisał: Czy może na forum jest ktoś kto ma Gravela złożonego na tej konkretnej ramie? Poszukuję informacji na temat tej ramy ponieważ jest ona na mojej krótkiej liście zakupowej. Zastanawiam się nad jej jakością ale nade wszystko nad geometrią i rozmiarem. Jak to zwykle w moim przypadku jestem dokładnie pomiędzy S a M i chciałbym się dowiedzieć jak wygląda rozmiarówka w realu o ile oczywiście jest na forum ktoś posiadający taką ramę. Malowanie tej ramy wymiata. Geometria dość sportowa, bardziej przełajowa, niż gravelowa, ale to typowe dla firm, które mają tradycje w konstrukcjach wyścigowych. Wystarczy popatrzeć na gravela np. Basso albo endurance od Ridleya, czy BMC - geometrie, na których można się już nieźle złamać po przycięciu sterówki.
Rekomendowane odpowiedzi