Skocz do zawartości

Cinelli King Zydeco - opinie.

KRL064

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy może na forum jest ktoś kto ma Gravela złożonego na tej konkretnej ramie? Poszukuję informacji na temat tej ramy ponieważ jest ona na mojej krótkiej liście zakupowej.

Zastanawiam się nad jej jakością ale nade wszystko nad geometrią i rozmiarem. Jak to zwykle w moim przypadku jestem dokładnie pomiędzy S a M i chciałbym się dowiedzieć jak wygląda rozmiarówka w realu o ile oczywiście jest na forum ktoś posiadający taką ramę.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, KRL064 napisał:

Czy może na forum jest ktoś kto ma Gravela złożonego na tej konkretnej ramie? Poszukuję informacji na temat tej ramy ponieważ jest ona na mojej krótkiej liście zakupowej.

Zastanawiam się nad jej jakością ale nade wszystko nad geometrią i rozmiarem. Jak to zwykle w moim przypadku jestem dokładnie pomiędzy S a M i chciałbym się dowiedzieć jak wygląda rozmiarówka w realu o ile oczywiście jest na forum ktoś posiadający taką ramę.

Ciężko będzie. Cinelli mocno bananowa marka.

Edytowane przez Fimala
Opublikowano

Bardzo żle to zabrzmiało 😉 Ogólnie skupiam się na ramach Włoskich w zasadzie na oku mam Cinelli lub Wiliera, Czytałem na zagranicznych  forach że rama Cinelli jest naprawdę warta rozważenia głównie ze względu na jej jakość.

Opublikowano
W dniu 1.11.2020 o 09:59, KRL064 napisał:

Malowanie tej ramy wymiata. Geometria dość sportowa, bardziej przełajowa, niż gravelowa, ale to typowe dla firm, które mają tradycje w konstrukcjach wyścigowych. Wystarczy popatrzeć na gravela np. Basso albo endurance od Ridleya, czy BMC - geometrie, na których można się już nieźle złamać po przycięciu sterówki.