Caelian Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 CZeść ostatnio zmodyfikowałem napęd. mam teraz 1x12 SRAM GX z korbą SX. Moje pytanie: w związku z tym że w ramie w miejscu prowadzenia linki przedniej przerzutki mam teraz pusto, to czy mogę poprowadzić wewnętrznie linke z Dropper Posta? głównie zastanawiam się czy w ramie w okolicy suportu, gdzie linka musiałaby ulec wygięciu albo nad tuleją plastikową lub pod nia bedzie wystarczająca ilośc miejsca?
vdcmike Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 Zrób test, weź kawałek pancerza i sprawdź. Różnie z tym bywa ale zwykle się mieści.
PiotrekGT Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 Reasumując retrospektywnie na drodze dedukcji dochodzę do konkluzji, że należy wziąć pancerz, włożyć go tam i sprawdzić.
Red Opublikowano 2 Listopada 2020 Opublikowano 2 Listopada 2020 W dniu 29.10.2020 o 17:58, Caelian napisał: głównie zastanawiam się czy w ramie w okolicy suportu, gdzie linka musiałaby ulec wygięciu albo nad tuleją plastikową lub pod nia bedzie wystarczająca ilośc miejsca? Raczej pod. Jeśli puścisz nad pancerz będzie tak nienaturalnie wygięty że praca linki będzie cóż... okropna.
Caelian Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Opublikowano 2 Listopada 2020 (edytowane) @RED Dziękuję, jednak mam wszystko zmontowane i szukam informacji czy ktoś już prowadził linke w tej ramie do sztycy w taki sposób? wolałbym uniknąć wykręcania suportu aby to sprawdzić. Edytowane 2 Listopada 2020 przez Caelian
Red Opublikowano 2 Listopada 2020 Opublikowano 2 Listopada 2020 Nie da się przeciągnąć pancerza "na ślepo" bez wykręcania suportu. Sprawdzone kilkanaście razy.
PiotrekGT Opublikowano 2 Listopada 2020 Opublikowano 2 Listopada 2020 Jak się nie da skoro właśnie napisał, że to zrobił? Działa? linka lekko chodzi? Jak tak to po co drążyć temat...
Red Opublikowano 2 Listopada 2020 Opublikowano 2 Listopada 2020 5 godzin temu, PiotrekGT napisał: Jak się nie da skoro właśnie napisał, że to zrobił? Napisał że nie chce mu się tego rozkręcać żeby sprawdzić więc logiczne że jeszcze tego nie zrobił 🙄 1
PiotrekGT Opublikowano 2 Listopada 2020 Opublikowano 2 Listopada 2020 Dobra bo zrozumiałem, że nie chce mu się rozkręcać żeby sprawdzić czy dobrze poprowadził linke... Wykręcić support to 5 min.
Caelian Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Opublikowano 2 Listopada 2020 Gwoli wyjasnienia. Tak, wykręcenie supportu to 5 minut. jednak ledwo co poskręcałem calutki napęd, a dwa mam serwis w malutkim pokoiczku 2x2 tuz nad stara jędzą której przeszkadza nawet jak łyżka plastikowa na wykładzinę dywanową spadnie... Więc prace przy rowerze ograniczam do minimum aby się z ta jędzą nie szczypać. Nawet policja na którą dzwoni co 30 sekund już od 10 lat jej anirazu nie posłuchała i nie przyjechała:D
Gość Opublikowano 2 Listopada 2020 Opublikowano 2 Listopada 2020 Włącz głośno muzykę by zagłuszyć dźwięk remontowanego roweru
Rekomendowane odpowiedzi