Smokus Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 (edytowane) Cześć, pękł mi pancerz od hamulca hydraulicznego "Tektro hydraulic M275" i tu pojawia się moje pytanie: Czy bardziej opłaca się wymiana pancerza czy lepiej kupić nowy hamulec w podobnej cenie? Sprawdzałem ceny takich pancerzy i wiem, że sam pancerz wychodzi taniej ale do tego dojdzie jeszcze nowy płyn hamulcowy, odpowietrzenie i montaż (bo nie umiem tego zrobić sam) a słyszałem jeszcze, że trzeba dokupić jakieś baryłki (przy wymianie pancerza) i przez to nie wiem co będzie lepszym wyborem. A i jeszcze dodam, że to do roweru typu dirt to potrzebuję dłuższy pancerz, coś ok. 1,7m. Edytowane 29 Października 2020 przez Smokus
vdcmike Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 Pancerz z metra kosztuje jakieś 12-15zł, baryłki i inserty 12zł na obie strony. Dodatkowo trzeba układ od nowa zalać olejem. Lepiej zawieź do serwisu bo do tektro trzeba mieć zestaw do odpowietrzania trochę mniej trywialny niż do shimano.
Smokus Opublikowano 29 Października 2020 Autor Opublikowano 29 Października 2020 To chyba trzeba się wybrać do innego serwisu skoro dwu metrowy pancerz ok. 30zł a nie 90zł
PiotrekGT Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 6 minut temu, Smokus napisał: To chyba trzeba się wybrać do innego serwisu skoro dwu metrowy pancerz ok. 30zł a nie 90zł Najlepiej kupić to samemu i zanieść tylko na odpowietrzenie
Smokus Opublikowano 29 Października 2020 Autor Opublikowano 29 Października 2020 Tak zrobię. A wie ktoś może jakie te baryłki muszę kupić, żeby pasowały do tego hamulca? I czy pancerz ma znaczenie czy byle by był do hamulca hydraulicznego i będzie pasować?
Rekomendowane odpowiedzi