DominiklvA4 Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Witam. Mam zamiar wymienić korbę oraz wkład suportu w moim kross'ie lv a4 2015. Ma to być sztywne wiec oczywiście będzie to system zewnętrznych łożysk. Jest tu układ 3x9 i jeszcze nigdy nie wykorzystałem chociażby 3x8 wiec myślałem nad 2 blatami gdyż tych przełożeń jest za dużo przy 3x9. Czy przy zmianie na na dwa blaty będę musiał zmieniać manetkę i przerzutkę? W czym sie różni korba deore od deore xt opłaca sie dopłacać? Czy rozmiar mufy suportu jest uniwersalny i jaki model będzie pasować do mojej ramy? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 w swoim krossie Level a 3 zmieniłem standardową korbę na kwadrat , na dwublatową deore m 615 i polecam , deore xt bedzie lżejsza z faktu iż posiada puste ramiona , ale uważam, że w Twoim przypadku nie warto dopłacać do xt. Co do manetki może zostać , przerzutka też da się wyregulować, ja zmieniłem na dwurzędowa tez model fd 615. Rozmiar mufy masz 68mm , zakładasz dwie podkładki od strony napędowej , jedną od strony lewej. Odnośnik do komentarza
artfal Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Zmień na zwykłe Deore, będzie to odpowiednie do wagi Twojego roweru i potrzeb. XT to już raczej poziom rowerów z karbonu i dobrze wytrenowanych zawodników. Ale jeżeli masz fundusze to wiadomo, że można kupić wszystko co najlepsze Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi