Skocz do zawartości

Zablokowana klamkomanetka Ultegry

Gutaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam problem ze zblokowana manetka przerzutki przedniej. Nie mogę wrzucić biegu. Jakieś pomysły? Dodam, że przerzutka działa zupełnie normalnie a manetka się jakby zablokowała

Opublikowano

Masz linki prowadzone zewnętrznie? Jeśli tak - sprawdź, czy linka gdzieś się blokuje. 

Oprócz tego, trzeba zdjąć gumową osłonę z klamki i sprawdzić co z linką i mechanizmem tam.

Opublikowano

Linki jak na zdjęciu prowadzone wewnętrznie. Zdjęcie 4 i 5 pokazuje normalną pozycję i zakres ruchu jaki mogę wykonać. Trzeba ściągać owijkę, żeby cała manetkę odkręcić? To moja pierwsza szosa i trochę nowość z serwisem.

IMG_20201029_141655.jpg IMG_20201029_141635.jpg IMG_20201029_141620.jpg IMG_20201029_141920.jpg IMG_20201029_141926.jpg

Czy powinienem widzieć linkę na tym etapie, czy ona jest gdzieś głębiej?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Siemka, i jak udało Ci się coś zaradzić, bo widzę, że chwilunia od wpisu minęła?

Mam ten sam problem, dokładnie ten sam. Przerzutka działa, linka się rusza a manetka zacięta i ni chu chu nie da się wrzucić na blat :(

Myślę o reklamacji, ale w takim wypadku wyłączę rower z użycia na prawdopodobnie cały miesiąc a w tym cholernym lockdownie to się skończy + 5kg jak znam swój metabolizm :(

Dzięki za wszelaką podpowiedź i pozdrawiam serdecznie