Gutaaa Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 Cześć. Mam problem ze zblokowana manetka przerzutki przedniej. Nie mogę wrzucić biegu. Jakieś pomysły? Dodam, że przerzutka działa zupełnie normalnie a manetka się jakby zablokowała
nctrns Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 Masz linki prowadzone zewnętrznie? Jeśli tak - sprawdź, czy linka gdzieś się blokuje. Oprócz tego, trzeba zdjąć gumową osłonę z klamki i sprawdzić co z linką i mechanizmem tam.
Gutaaa Opublikowano 29 Października 2020 Autor Opublikowano 29 Października 2020 Linki jak na zdjęciu prowadzone wewnętrznie. Zdjęcie 4 i 5 pokazuje normalną pozycję i zakres ruchu jaki mogę wykonać. Trzeba ściągać owijkę, żeby cała manetkę odkręcić? To moja pierwsza szosa i trochę nowość z serwisem. Czy powinienem widzieć linkę na tym etapie, czy ona jest gdzieś głębiej?
nctrns Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 https://si.shimano.com/pdfs/dm/DM-ST0002-05-POL.pdf tu masz instrukcję serwisową, możesz sobie poszukać na jutubie filmiku. Nie musisz ściągać owijki, żeby sprawdzić czy tam się coś nie urwało, ale jak się urwała główka linki, to trzeba wymienić linke, a to chyba łatwiej będzie bez owijki
rwachster Opublikowano 12 Stycznia 2021 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Siemka, i jak udało Ci się coś zaradzić, bo widzę, że chwilunia od wpisu minęła? Mam ten sam problem, dokładnie ten sam. Przerzutka działa, linka się rusza a manetka zacięta i ni chu chu nie da się wrzucić na blat :( Myślę o reklamacji, ale w takim wypadku wyłączę rower z użycia na prawdopodobnie cały miesiąc a w tym cholernym lockdownie to się skończy + 5kg jak znam swój metabolizm :( Dzięki za wszelaką podpowiedź i pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi