Skocz do zawartości

Trzeszczący łańcuch na przedniej zębatce narrow wide

Gut3kk_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam problem z doborem łańcucha mam napęd 1x7rz, z przodu mam zębatkę narrow wide 32 zęby ekfana. a z tylu kasete 7rz acery. Mój stary łańcuch od shimano jest juz strasznie zużyty i pasowało by go wymienić, kupiłem łańcuch SRAM PC-830 i też trzeszczał, spróbowałem łańcucha kmc x9 i mniej trzeszczało ( dodaje że cały napęd wyczyściłem a łańcuchy nasmarowałem).

Opublikowano
6 godzin temu, Gut3kk_ napisał:

napęd 1x7rz

Masz odpowiedź 1x7,a łańcuch x9 który ma mniejszą szer. Wew.  dobrego żeby było weselej masz przerzutke bez sprzęgła. Możesz dać łańcuch 7/8x i powinno być OK.

Opublikowano
W dniu 28.10.2020 o 18:34, Accent_Szaj napisał:

Masz odpowiedź 1x7,a łańcuch x9 który ma mniejszą szer. Wew.  dobrego żeby było weselej masz przerzutke bez sprzęgła. Możesz dać łańcuch 7/8x i powinno być OK.

Przerzutke mam sram gx z najkrotszym wozkiem i dzieki niej lancuch jest bardzo dobrze napiety. Ale ten lancuch srama jest 7/8 rzedow i najglosniej trzeszczal 

Opublikowano
9 minut temu, Gut3kk_ napisał:

sram gx

Sram GX 12s do kasety 7? :o

Napisz cała specyfikację napędu.

Opublikowano
13 minut temu, Accent_Szaj napisał:

Sram GX 12s do kasety 7? :o

Napisz cała specyfikację napędu.

Z przodu zebatka ekfana 32t narrow wide, z tylu kaseta 28-11 acery 7 rz, przerzutka sram gx (nie eagle) ustawiona zakresem na 7 rzedow i dziala to bez problemu z manetka sram gx dh 7rz. No i lancuch shimano shimano alivio cn hg40 ktory jest okropnie zuzyty.

Opublikowano
42 minuty temu, Gut3kk_ napisał:

alivio cn hg40 ktory jest okropnie zuzyty.

Sam piszesz co wyżej i pytasz co jest nie tak?

Zacznij od wymiany łańcucha.

Opublikowano
2 godziny temu, Accent_Szaj napisał:

Sam piszesz co wyżej i pytasz co jest nie tak?

Zacznij od wymiany łańcucha.

własnie proboje wymienialem juz lancuchy ktore trzeszczaly i chcialem sie doradzic przy wyborze lancucha. Probowalem juz srama SRAM PC-830 i KMC X9 i one trzeszczaly.