Sajraks Opublikowano 28 Października 2020 Opublikowano 28 Października 2020 (edytowane) Witam. Mam problem z odpowietrzeniem tylnego hamulca Shimano BL MT500.Robiłem wszystko zgodnie z filmem na stojaku serwisowym dwa razy i klamka nie chodzi tak jak powinna. Co może być przyczyną? Edytowane 28 Października 2020 przez Sajraks Brakowało litery.
Gość Opublikowano 28 Października 2020 Opublikowano 28 Października 2020 "Nie tak jak powinna" tzn. jak?
Sajraks Opublikowano 28 Października 2020 Autor Opublikowano 28 Października 2020 1 godzinę temu, PrzeLuka napisał: "Nie tak jak powinna" tzn. jak? 🤔
Yan Opublikowano 28 Października 2020 Opublikowano 28 Października 2020 Może inaczej. Jak powinna według Ciebie działać? Może problemem nie jest powietrze w przewodzie a sama klamka, zacisk albo okładziny. Jeżeli odpowietrzyłeś i zrobiłeś to dobrze to może tłoczek nieodbija.
leejoonidas Opublikowano 28 Października 2020 Opublikowano 28 Października 2020 Zrób prosty test aby sprawdzić czy dobrze odpowietrzyłeś hamulec. Odwróć rower do góry kołami. Poczekaj pięć minut Po pięciu minutach naciśnij klamkę kilkanaście razy. Gdy klamka zaczyna coraz bardziej wpadać, zbliżać się do kierownicy to znaczy że nadal znajduje się powietrze w układzie. Gdy klamka po kilkukrotnym wciśnięciu za każdym razem zatrzymuje się w tej samej pozycji po jej wciśnięciu, to znaczy że układ jest dobrze odpowietrzony.
Sajraks Opublikowano 28 Października 2020 Autor Opublikowano 28 Października 2020 3 godziny temu, Sajraks napisał: 🤔 3 godziny temu, Yan napisał: Może inaczej. Jak powinna według Ciebie działać? Może problemem nie jest powietrze w przewodzie a sama klamka, zacisk albo okładziny. Jeżeli odpowietrzyłeś i zrobiłeś to dobrze to może tłoczek nieodbija. Tłoczki raczej są ok. Rower jest nowy i pierwszy raz jest odpowietrzany. 3 godziny temu, Sajraks napisał: 🤔 To znaczy, że jest miękki.
zenobek Opublikowano 28 Października 2020 Opublikowano 28 Października 2020 Cały czas miękki czy twardnieje, po którymś naciśnięciu?
Accent_Szaj Opublikowano 28 Października 2020 Opublikowano 28 Października 2020 Godzinę temu, Sajraks napisał: To znaczy, że jest miękki. Klasyka. Lepiej zrobić nowy temat zamiast poszukać Pkt 4 i 5 poradnika. Tylko wykonaj dokładnie jak tam opisałem.
Huberto20 Opublikowano 29 Października 2020 Opublikowano 29 Października 2020 Nagraj film i będzie najlepiej
Sajraks Opublikowano 30 Października 2020 Autor Opublikowano 30 Października 2020 18 godzin temu, Huberto20 napisał: Nagraj film i będzie najlepiej Mogłoby by karty zabraknąć w telefonie.
Sajraks Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Opublikowano 7 Listopada 2020 No i problem rozwiązany. Kilka kropel płynu dostało się do klocka, a że to były żywiczne to nasiąkły i niczym nie można było tego odtłuścić. Wymieniłem klocki na nowe, odtłuściłem cały zacisk i chodzi jak burza. Także dziękuję za wszystkie propozycje.
Rekomendowane odpowiedzi