Skocz do zawartości

Płatności za Zwifta

Przełajowy Szymon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Nazywam się Szymon i chce rozpocząć moją przygodę z aplikacją Zwift. Mam tylko jeden dylemat na temat którego nie mogę znalezć informacji w sieci.

Otóż chodzi o płatność. Zastanawia mnie w jaki sposób odbywa się comiesięczne płacenie. Czy podajemy raz nr karty i co miesiąc znika nam z konta odpowiednia 

suma? Czy gdy skończy nam się okres czasu, za który zapłaciliśmy musimy od nowa podawać wszystkie piny i gdy przestaniemy płacić automatycznie przestaniemy mieć dostęp do Zwifta? Czy jest jeszcze inna opcja? 

Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję

Pozdrawiam 

Szymon

Opublikowano

Dokładnie. Samo ściąga kasę co miesiąc do czasu aż wyłączysz subskrypcję.

Opublikowano

I warto pamiętać, że na wiosnę, gdy schowamy już trenażer do szafy, to tę subskrypcję warto wyłączyć... Ja zapłaciłem za dwa miesiące bez sensu...

Opublikowano

Przy czym aby faktycznie wyłączyć należy kliknąć "cancel membership", a nie "pause". Ostatnio często można przeczytać w sieci o problemach z pobieraniem ludziom kasy nawet gdy teoretycznie wstrzymali subskrypcję. Z tego co piszą zwift mało chętny ostatnio do zwracania kasy za niewykorzystany okres ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Więcej: domyślnie adres w Polsce będzie obciążany w € (euro) czyli najdrożej jak się da po przewalutowaniu na złotówki.

Warto ustawić adres do obciążenia, a jednocześnie walutę na CAD (Kanada - najtańsza opcja walutowa), ewentualnie USD (dolar amerykański). Najłatwiej wybrać to w Revoult, ale jeśli ktoś korzysta z banków polskich z opcją wielowalutowości (brak opłat lub niewielkie opłaty za przewalutowanie) to CAD może być niedostępny, ale USD jest tylko niewiele droższy (do ok. 2 zł), płatność w EU jest droższa o ok. 11 złotych.   

• 2 lata później...
Opublikowano

Odgrzeję kotleta, gdyż treningi na zwift czas zacząć. Jest dalej sens ustawić adres na CAD? Dzisiaj patrzyłem i różnica wychodzi około 6 złoty na niekorzyść euro. Cena zakupu w CAD 19.99, euro 14,99. Jakie macie zdanie, będzie coś drożej jeśli zostanę przy euro?