blasterpl Opublikowano 25 Października 2020 Opublikowano 25 Października 2020 (edytowane) Zerwałem łańcuch , chce kupić nowy ale: mam kasetę 10 i stary łańcuch ma 118 ogniw razem z zapinka. Problem jest taki , ze nigdzie nie mogę znaleźć takiego łańcucha ( 116og. to max jaki udało mi się znaleźć). Czy to jest jakiś dziwny rozmiar? Znalazłem za to łańcuch do kasety 11 ale czy on będzie pasował ? Edytowane 25 Października 2020 przez blasterpl
Accent_Szaj Opublikowano 25 Października 2020 Opublikowano 25 Października 2020 1 godzinę temu, blasterpl napisał: czy on będzie pasował ? Mało tego że będzie pasował,ale będzie jeszcze działał lepiej niż 10,więc bierz śmiało 1
blasterpl Opublikowano 26 Października 2020 Autor Opublikowano 26 Października 2020 Eeee to już zgłupiałem . Zadałem to samo pytanie w sklepie i dostałem taka odpowiedz: "Nie, to jest łańcuch do kasety 11 rzędowej - w praktyce będzie pasować jednak ze względu że jest ciut węższy od 10 rzędowego mogą pojawić się problemy w przerzucaniu łańcucha na wyższe biegi. Polecam jednak zastosować łańcuch 10-cio rzędowy." Wiec jak to w końcu jest??
Accent_Szaj Opublikowano 26 Października 2020 Opublikowano 26 Października 2020 23 minuty temu, blasterpl napisał: Wiec jak to w końcu jest?? Farmazony piszą.To jest fakt co napisałem powyżej i to ten autentyczny Właśnie z tego powodu że jest węższy(na zewnątrz),to nie ociera tak bardzo o kasetę.Ustawiając napęd,robisz to tak aby łańcuch był na środku,przy łańcuchach od 9 do 12 szerokość wew. łańcucha jest identyczna. Zresztą oto łańcuch 12s Sram XX1 na napędzie 11s.Oceń sam
Red Opublikowano 26 Października 2020 Opublikowano 26 Października 2020 3 godziny temu, blasterpl napisał: "Nie, to jest łańcuch do kasety 11 rzędowej - w praktyce będzie pasować jednak ze względu że jest ciut węższy od 10 rzędowego mogą pojawić się problemy w przerzucaniu łańcucha na wyższe biegi. Polecam jednak zastosować łańcuch 10-cio rzędowy." Gdybanie ze strony sklepu. Na odwrót faktycznie mogą być problemy choć raczej z hałasem ale w tej sytuacji nie ma czym się martwić. Sam mam obecnie 2x11 z korbą M6000-2 pod 10s (przednia przerzutka też jest pod 10s) i łańcuchem 11s nawet tu nie widać problemów. A trzeba pamiętać że na korbie lepiej widać opóźnienia w zmianie biegów niż na kasecie.
blasterpl Opublikowano 27 Października 2020 Autor Opublikowano 27 Października 2020 Ok. kupiłem taki: KMC X11 93 srebrno-czarny 118L spinka 11S
Rekomendowane odpowiedzi