Garom Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowym "Forumowiczem" ale od dawna obserwatorem Szajbajka - pozdrawiam rownież. Od zawsze jeżdżę na rowerze ale teraz zaczynam jeździć "ŚWIADOMIE". Nie mam szans zostać mistrzem świata - choćby ze względu na wiek (53) - ale jazda na rowerze na pewno dobrze wpływa na kondycję i ogólną formę. Jednak myślę, że aby dobrze wpływała na zdrowie (a nie odwrotnie), trzeba poznać swój organizm i jego możliwosci w treningu nieco wyższym niż tylko wycieczki rowerowe. W związku z tym mam pytanie. Czy ktoś z Was robił badania wydolnościowe w kierunku kolarstwa? Czy możecie polecić jakieś laboratorium lub firmę, która przeprowadzi takie badania porządnie? Jestem z Wrocławia więc fajnie byłoby gdybym mógł to zrobic we Wrocławiu lub okolicach. Pozdrawiam:-).
janek69 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Dnia 20.07.2017 o 22:02, Garom napisał: Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowym "Forumowiczem" ale od dawna obserwatorem Szajbajka - pozdrawiam rownież. Od zawsze jeżdżę na rowerze ale teraz zaczynam jeździć "ŚWIADOMIE". Nie mam szans zostać mistrzem świata - choćby ze względu na wiek (53) - ale jazda na rowerze na pewno dobrze wpływa na kondycję i ogólną formę. Jednak myślę, że aby dobrze wpływała na zdrowie (a nie odwrotnie), trzeba poznać swój organizm i jego możliwosci w treningu nieco wyższym niż tylko wycieczki rowerowe. W związku z tym mam pytanie. Czy ktoś z Was robił badania wydolnościowe w kierunku kolarstwa? Czy możecie polecić jakieś laboratorium lub firmę, która przeprowadzi takie badania porządnie? Jestem z Wrocławia więc fajnie byłoby gdybym mógł to zrobic we Wrocławiu lub okolicach. Pozdrawiam:-). Co prawda ja robiłem badania wydolnościowe ale pod bieganie ale firma http://sportslab.pl/ wykonuje tez badania dla kolarzy. Polecam, warto
Garom Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2017 18 godzin temu, janek69 napisał: Co prawda ja robiłem badania wydolnościowe ale pod bieganie ale firma http://sportslab.pl/ wykonuje tez badania dla kolarzy. Polecam, warto Dzieki. Tez znalazlem te firme i 9.09 bede robil badania:-)
edmundo Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Trochę odgrzewam temat ale interesuje mnie opinia osób, które odbyły te badania. Warto skorzystać z badań we wspomnianej firmie?
janek69 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Dnia 16.04.2018 o 23:29, edmundo napisał: Trochę odgrzewam temat ale interesuje mnie opinia osób, które odbyły te badania. Warto skorzystać z badań we wspomnianej firmie? Niedawno zrobiłem u nich badania na rower, jak masz konkretne pytania to pisz. Warto ? warto !
edmundo Opublikowano 2 Maja 2018 Opublikowano 2 Maja 2018 W dniu 22.04.2018 o 22:19, janek69 napisał: Niedawno zrobiłem u nich badania na rower, jak masz konkretne pytania to pisz. Warto ? warto ! Chodzi mi głównie o badania kardiologiczne. Podczas standardowych badań medycyny pracy lekarz coś marudził na wyniki echo serca w moim przypadku. Nie podał jednak żadnych szczegółów. Zastanawiam się czy takie komercyjne badania są lepsze pod tym względem.
janek69 Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 8 godzin temu, edmundo napisał: Chodzi mi głównie o badania kardiologiczne. Podczas standardowych badań medycyny pracy lekarz coś marudził na wyniki echo serca w moim przypadku. Nie podał jednak żadnych szczegółów. Zastanawiam się czy takie komercyjne badania są lepsze pod tym względem. Badania wydolnościowe w moim przypadku przeprowadzał i opisywał doktor fizjologii. Musisz wybrać się na badania do kardiologa i tam uzyskasz dokładne informacje.
Rekomendowane odpowiedzi