liftlodz Opublikowano 24 Października 2020 Opublikowano 24 Października 2020 Zastanawiam się nad takimi oponami, jazda miasto i ścieżki poza miastem, raczej ubita nawierzchnia i asfalt.Podobno tą opona ma specjalną mieszankę gumy na zimę
skoksowana@ Opublikowano 9 Listopada 2020 Opublikowano 9 Listopada 2020 Podłącze się pod temat, ale w aspekcie innych opon. Planuje w tym roku wyjazd rowerowy gdzie lód i śnieg będzie codziennością. Moje pytanie do doświadczonych użytkowników czy opony z kolcami do MTB sprawdzają się na ubitym śniegu tak samo jak na lodzie? Chodzi mi dokładnie o takie opony https://www.rowertour.com/p/50961/schwalbe-ice-spiker-pro-29-x-2.25-rg-ls-402k-opona-rowerowa-zimowa-drutowa Będę wdzięczny za podpowiedzi 👍
liftlodz Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor Opublikowano 10 Listopada 2020 Kupiłem te opony, jak na razie są ok, dość miękkie, dobrze trzymają w zakrętach. 1
skoksowana@ Opublikowano 12 Listopada 2020 Opublikowano 12 Listopada 2020 W dniu 10.11.2020 o 19:25, liftlodz napisał: Kupiłem te opony, jak na razie są ok, dość miękkie, dobrze trzymają w zakrętach. Miałeś okazje na oblodzonych zjazdach jeździć na nich?
liftlodz Opublikowano 12 Listopada 2020 Autor Opublikowano 12 Listopada 2020 Jeszcze nie, ale na błocie i liściach tak , na co dzień jeżdżę na Continentalach speed contact, te trzymają lepiej na śliskim.
Ishrafil Opublikowano 18 Stycznia 2021 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Też jestem ciekaw opon Schwalbe Ice Spiker Pro jak się spisują, czy warto wydać te 270zł, czy warto w ogóle w Polsce kupować takie opony, patrząc na to jakie są u nas zimy, w tym roku dopisało ze śniegiem, i zastanawiam się czy kupić właśnie tą oponę z kolcami, czy taką z konkretnym bieżnikiem, jeżdżę głównie lasy, więc tereny zasypane i mało uczęszczane przez innych, trochę szkoda tych 270zł, zastanawiałem się też nad conti trail kinga, ma taką na tyle i dobrze się wgryza w śniegu jak i błocie, ciekaw jestem jak by się zachowała na przodzie.
liftlodz Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2021 Miałeś okazje na oblodzonych zjazdach jeździć na nich?Na śniegu zarówno sypkim jak i ubitym trzymają dość dobrze, na lodzie raczej słabo.
Rekomendowane odpowiedzi