Anton Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Witam Ktory z tych dwoch rowerow jest wg Was lepszy:unibike evo 29 cali czy giant talon 29er LTD?
Gość Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Mój mąż w zeszłym roku stał przed tym wyborem i zdecydował się na Gianta.
Anton Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Opublikowano 20 Lipca 2017 (edytowane) 35 minut temu, Sziva napisał: Mój mąż w zeszłym roku stał przed tym wyborem i zdecydował się na Gianta. Co zadecydowalo ze ten rower? Co jest wazniejsze:taperowana glowka ramy czy zintegrowana korba? Czy jezeli rower nie posiada taperowanej glowki ramy mozna zamontowac amortyzator powietrzny? Edytowane 20 Lipca 2017 przez Anton
Gość Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 One są niemal identyczne - zadecydowało to, że do salonu Gianta mieliśmy bliżej i że można się było tam na tym rowerze przejechać i przymierzyć.
artfal Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Odnośnie Twoich pytań ja bym wolał taperowaną główkę ramy bo korbe zawsze można wymienić. Tak, jeżeli nie masz tapetowanie główki to również możesz założyć amortyzator że sprężyna powietrzną tylko wybór będzie dużo mniejszy niż przy główkach tapered.
Anton Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Opublikowano 20 Lipca 2017 (edytowane) 14 minut temu, artfal napisał: Odnośnie Twoich pytań ja bym wolał taperowaną główkę ramy bo korbe zawsze można wymienić. Tak, jeżeli nie masz tapetowanie główki to również możesz założyć amortyzator że sprężyna powietrzną tylko wybór będzie dużo mniejszy niż przy główkach tapered. To ktory wybrac? Czy duza jest roznica (w sensie jak odczuwalna) pomiedzy oponami 29x2,1 a 29x2,25? Edytowane 20 Lipca 2017 przez Anton
artfal Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Między oponami to zależy bo jeżeli są innej marki to różnicy może nie być wcale. Generalnie oba rowery są podobne sprzętowo, ciężko jednoznacznie zdecydować. Unibike ma główkę ramy tapered. W jakim terenie będziesz jeździł ? Jakieś zawody ?
Anton Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Opublikowano 20 Lipca 2017 (edytowane) 3 minuty temu, artfal napisał: Między oponami to zależy bo jeżeli są innej marki to różnicy może nie być wcale. Generalnie oba rowery są podobne sprzętowo, ciężko jednoznacznie zdecydować. Unibike ma główkę ramy tapered. W jakim terenie będziesz jeździł ? Jakieś zawody ? Jazda sportowo-rekreacyjna ze startami w maratonach xcm-mtb (czyli nie w xc). Odnosnie opon:schwalbe smart sam 29x2,1 albo rapid rob 29x2,25? Czy rower z amortyzatorem powietrznym wymaga regularnego i czestszego serwisowania niz sprezynowy i tym samym serwis takiego roweru jest drozszy? Edytowane 20 Lipca 2017 przez Anton
artfal Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Nie jeździłem na tym oponach więc nie wypowiem się. Co do cen serwisu to pewnie będą podobne, części mogą być droższe do powietrznego ale przez dłuższy czas nie powinno się nic psuć tym bardziej, że będzie gwarancja. Ogólnie powietrzny amortyzator jest dużo lepszy.
Gość Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Części do powietrznego amortyzatora to uszczelki, oringi, smar i olej, a sam serwis można przeprowadzić samodzielnie.
Anton Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Opublikowano 20 Lipca 2017 14 minut temu, Sziva napisał: Części do powietrznego amortyzatora to uszczelki, oringi, smar i olej, a sam serwis można przeprowadzić samodzielnie. Czy do amortyzatorow sprezynowych tez sa dostepne czesci?
Anton Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Opublikowano 20 Lipca 2017 1 minutę temu, artfal napisał: Do tych firmowych tak. Mysle tutaj o sr suntour xcm/xcr badz rock shox xc.
artfal Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Sprawdź na Internecie ale uważam, że powinny być bez problemu.
Anton Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Opublikowano 20 Lipca 2017 11 minut temu, artfal napisał: Sprawdź na Internecie ale uważam, że powinny być bez problemu. Dzieki za pomoc.pzdr?
Prosiacznik404 Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Ja niedawno wybrałem Unibike Evo ,ale na średnich kołach (27.5) . Na razie rower sprawuję się bdb. Polecam Ci Unibike ,ale pamiętaj jest to tylko moje zdanie. Ostateczną decyzję podejmiesz ty .
Dariuszcz12 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Dnia 20.07.2017 o 12:32, artfal napisał: Między oponami to zależy bo jeżeli są innej marki to różnicy może nie być wcale. Generalnie oba rowery są podobne sprzętowo, ciężko jednoznacznie zdecydować. Unibike ma główkę ramy tapered. W jakim terenie będziesz jeździł ? Jakieś zawody ? W roznym terenie bede jezdzil, na zawodach mtb sporadycznie.
Rekomendowane odpowiedzi