Skocz do zawartości

Zalew Szczeciński 2020

youmound

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mój pierwszy, samotny.. W pierwszy dzień kolega mi towarzyszył ;) Ale tylko parę km potem musiał wracać. Więc zdecydowaną większość trasy a wyszło prawie 270 km (dokładnie 266 km) zrobiłem sam. Rozbiłem to sobie na 2 dni.

Pierwotnie wypad miał organizować Szczeciński Klub Rowerowy GRYFUS. No ale wiecie - plandemia, te sprawy. Było mi szkoda miesięcy przygotowań więc pojechałem. Pierwszego dnia robiąc 148 km drugiego 118 km. :) 

Piękna choć wymagająca trasa. Najgorszy to odcinek po Polskiej stronie. Trasy wzdłuż wału od Szczecin Dąbie po Wolin jak nie było tak nie ma. Jest dostępny w fragmentach, w których cisnąłem gdzie się dało - tam gdzie istniał.. :) Mimo wszystko i tak było fajnie. Tylko normalnie nie jechałbym w taką trasę w Październiku. No ale od pół roku wbiłem sobie w głowę ten termin i robiłem wszystko by być w formie. Do czasu wyjazdu zrobiłem w tym roku 173 trasy na łączną odległość: 7771. Pozostałe 2 trasy to właśnie sobota + niedziela na sumę 266 km - i mam kolejny rekord - ponad 8k km w roku, a rok się jeszcze nie skończył.. Choć raczej do 10k nie dam rady :)

Nie mniej nie licząc jednodniowego rekordu z 1.08.2020 gdy zrobiłem 230 km - to jest moja najdłuższa trasa w rowerowej historii.

mapa_zalew.jpg

zalew.gpx

Edytowane przez youmound
  • Lubię to! 5
Opublikowano (edytowane)

Pojechałem samochodem do Szczecina (80 km), samochód z kierowcą wrócił do domu. Potem pojechał po mnie do Świnoujścia - znowu ok. 80 km. I wróciłem do domu na noc. W niedzielę pojechałem do Świnoujścia samochodem ok. 80 km, a samochód wrócił do domu, i podjechał do mnie na Szczecin. Logistycznie trochę kuleje. no i ponad 600 km w sumie.. Trochę na paliwo straciłem.. No ale co zrobić. 

Ja mam jeden rower - kross trans pacific 2014 r. z sakwami, wypełnionymi zbędnymi rzeczami ;)

https://katalog.bikeworld.pl/2014/web/produkt/rowery/trekking_cross/kross/31851/trans_pacific/3

Mimo przebiegu 30+k km, wiele części oryginalnych ;) Prowadzę dokładny i szczegółowy dziennik wymian części w rowerze, po ile km, itd. Jest tak szczegółowy, że nawet piszę kiedy dętkę wymieniam. Jakby ktoś chciał spojrzeć to mogę udostępnić..

W edytowanym głównym poście ślad GPX. 

Edytowane przez youmound
Opublikowano
Godzinę temu, youmound napisał:

W edytowanym głównym poście ślad GPX. 

Dzięki 👍 

Opublikowano
2 godziny temu, youmound napisał:

Pojechałem samochodem do Szczecina (80 km), samochód z kierowcą wrócił do domu. Potem pojechał po mnie do Świnoujścia - znowu ok. 80 km. I wróciłem do domu na noc. W niedzielę pojechałem do Świnoujścia samochodem ok. 80 km, a samochód wrócił do domu, i podjechał do mnie na Szczecin. Logistycznie trochę kuleje. no i ponad 600 km w sumie.. Trochę na paliwo straciłem.. No ale co zrobić. 

Trochę zwariowane, ale i tak super!

;)

Te tereny są bardzo urokliwe. Pojeździłem w zeszłym roku po Uznamie i Wolinie. Zwłaszcza Uznam po Niemieckiej stronie..... Trochę płaskiego , trochę pofałdowane (niekiedy nawet bardzo) - większość z Nas znajdzie tam coś dla siebie.

Naprawdę warto!

Opublikowano

Fajna trasa, robiłem w zeszłym roku z tatą jadąc jak najbliżej zalewu. Widzę, że ty jechałeś trasą Gryfusa a ona omija sporo fajnych fragmentów po Polskiej stronie.