Skocz do zawartości

Pękający NS Bikes Eccentric 29 Alu

Kas_Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od ponad roku posiadam rower (taki jak w tytule) i podczas tych dwóch lat pękła w nim rama 2 razy. Przy pierwszym razie wszystko poszło dobrze wymieniono ramę na gwarancji, myślałem, że to jakaś wada, za 2 razem też została wymieniona, lecz kompletnie starciem zaufanie do niej. Trzeba podkreślić, że rama pękła praktycznie w tym samym miejscu (górna rura tylnego trójkąta przy zacisku hamulca) co pierwsza, a ja wogole jej nie katuję. Chciałbym wiedzieć czym może być spowodowane to pękanie.

Opublikowano

Tego typu rzeczy reklamuje się w oparciu o niezgodność towaru z umową. Jeśli po pierwszej reklamacji, dalej występuje taka wada można odstąpić od umowy i żądać zwrotu kasy.

Opublikowano
5 godzin temu, zenobek napisał:

Tego typu rzeczy reklamuje się w oparciu o niezgodność towaru z umową. Jeśli po pierwszej reklamacji, dalej występuje taka wada można odstąpić od umowy i żądać zwrotu kasy.

Niestety już w nim wymieniłem pare części, więc raczej się nie zgodzą na zwrot.

Wolałbym zwrot pieniędzy za rower choć i tak straciłbym sporo, bo wymienialem już w nim części, a potem kupić inny rower. Choć jak sam sprzedawca mi powiedział, że NS Bikes nigdy nie zwróciło nikomu pieniędzy, więc jestem teraz w sytuacji patowej. Nie wiem co mogę teraz zrobić.

Teraz tylko czekam aż ta rama mi pęknie i się okaże czy zwrócą pieniądze.