star-wars Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zastanawiam się nad evoc fr tour i deuter trans alpin pro. Jeżeli ktoś posiada ww to proszę szczerze o wadach i zaletach.
alfine-11 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Deuter do bardzo solidne i świetnie wykonane plecaki z tym , że przy najtańszych modelach nie możemy zbyt wiele od nich oczekiwać plecak jak plecak , natomiast przy droższych konstrukcjach bardziej zaawansowanych dobierzemy sobie praktycznie to co komu potrzeba , należy mieć na uwadze , że tak jak z siodełkiem to co jednemu idealnie pasuje dla drugiego nie nadaje się do użytku , plecaki i nie tylko rowerowe koniecznie należy przymierzać obciążone ! 1
star-wars Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Nie pomyślałem, żeby przymierzać obciążone - dzięki za radę, jedyny problem to dostępność - oczywiście ten wybrany tylko w sklepie internetowym ?Pozdrawiam
artfal Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Przymierzałem się do kupna plecaka Deuter. Muszę przyznać, że wykonanie na bardzo dobrym poziomie, funkcjonalność również. Niestety minusem była cena około 500 - 600 PLN.
star-wars Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Wiem, cena straszna, ale kupujesz na lata. Byłem dzisiaj w CCR w Bydgoszczy i może !!! mi sprowadzą bez przymusu kupna, a za te pieniądze muszę być pewny, że biorę absolutnie najlepszy.
alfine-11 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Dobrze dobrany plecak uszyty z najlepszych materiałów może służyć nawet dłużej niż dobry rower mam jeden plecak ( nie rowerowy ) , który używam ponad 25 lat i poza tym że jest wyblakły nic poza tym nie stracił na swojej użyteczności
Azzader Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Ja kupiłem plecak z Lidla za około 70zł i mam go już 3 lata i jedyne co się stało to odpruł mi się jeden boczny trok:) A używam go w zasadzie codziennie
star-wars Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2017 No tak, ale w Lidlu promocja trwa parę dni i więcej możesz nie tafić na ten towar ☺
Azzader Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 To jest wielki minus:) próbuję upolować jeszcze jeden i nie mogę zdążyć ;/ Na szczęście z ubraniami nie mam tego problemu bo zawsze jakaś XL zostaje:)
Andrzej Sawicki Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Jeśli na rower, to dwie ważne rzeczy: 1. Tylko plecaki odsunięte od pleców, np. seria Deuter Air albo Karrimor Airspace. Przylegający plecak, nawet z jakimiś tunelami, mocno dogrzewa i wzmaga pocenie. Zdrowe dla kręgosłupa to raczej nie jest, no i trzeba brać zapas wody przez sam fakt noszenia plecaka. 2. Tylko małe plecaki. "Tylko" 20 l wypchane ciuchami z workiem na wodę to już kilka kilo, która bije w kręgosłup nawet przy doskonałym dociągnięciu pasków. Tym się można konkretnie załatwić. To nie przypadek, że są kilkunasto- i nawet kilkulitrowe plecaki rowerowe. Jeśli zamierzasz aż tyle wozić, że potrzebujesz 35 l, pomyśl o sakwach.
star-wars Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Opublikowano 7 Maja 2017 Kupiłem Deuter Trans Alpin 30! Temat dla mnie zakończony. Dzięki za porady ?
Gość Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Dnia 7.05.2017 o 15:45, star-wars napisał: Kupiłem Deuter Trans Alpin 30! Temat dla mnie zakończony. Dzięki za porady ? Podzieliłbyś się wrażeniami po czasie użytkowania, co? Też się noszę z zamiarem zakupu tego plecaka.
Rekomendowane odpowiedzi