Skocz do zawartości

Cannondale Lefty DLR - serwis.

Niedobór magnezu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, kupuje lefty'ego, w którym trzeba wymienić łożyska. Nigdy jeszcze nie rozbierałem amortyzatora. Jest to trudne do zrobienia ?

Czy lepiej wysłać do jakiegoś serwisu ? Jaki jest koszt takiej wymiany +/- ? Drugi temat to piasta. Jest to amortyzator przystosowany do koła 26 cali. Musze kupić specjalną piastę od cannondale ? Za wszelką pomoc z góry dziękuję, pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

Przegląd okresowy to około 600zl 

Do tego musisz dodać cenę łożysk i plus minus masz odp. Myślę że około 800-1200zl ale bez rozebrania i weryfikacji nikt Ci tego nie powie. 

Jak masz czas i chęci to rozbieraj sam, zawsze zdążysz oddać do serwisu. No chyba, że coś sam uszkodzisz 😉

Ale z doświadczenia, 80% ludzi, jak pyta czy da radę to zrobić to znaczy, że taniej i szybciej będzie w serwisie 🙂 

Edit: pewnie Ci się przyda https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cannondale.com/-/media/files/manual-uploads/manuals/Cannondale%20OMS%20Lefty%20DLR%20SL%20Solo%20Air%20123356%2000%20080008%20ENG.pdf&ved=2ahUKEwje8q7ivb7sAhXHpIsKHXrlCnQQFjAOegQIBRAB&usg=AOvVaw1lujJF_uMTRFrW7-8xeJCT

Edytowane przez S123
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, S123 napisał:

Przegląd okresowy to około 600zl 

Do tego musisz dodać cenę łożysk i plus minus masz odp. Myślę że około 800-1200zl ale bez rozebrania i weryfikacji nikt Ci tego nie powie. 

Jak masz czas i chęci to rozbieraj sam, zawsze zdążysz oddać do serwisu. No chyba, że coś sam uszkodzisz 😉

Ale z doświadczenia, 80% ludzi, jak pyta czy da radę to zrobić to znaczy, że taniej i szybciej będzie w serwisie 🙂

Widziałem na stronie jakiegoś sklepu, że wykonują serwis sezonowy za 150zł. Mi chodzi głównie o wymiane łożysk i nasmarowanie ich. A jeżeli chodzi o czas to go mam, ale nigdy tego nie robiłem dlatego pytam czy jest aż tak trudne abym tego sam w domu nie zrobił.

Edytowane przez Niedobór magnezu
Opublikowano

Zwykły amor 150 ale lefty jak najbardziej może kosztować 600.

Opublikowano
3 minuty temu, vdcmike napisał:

Zwykły amor 150 ale lefty jak najbardziej może kosztować 600.

Screenshot_20201018-215729_Chrome.jpg
Opublikowano (edytowane)

To mają dobrą cenę za lefciaka ale widzę, że bez materiałów eksploatacyjnych.

Edytowane przez vdcmike
Opublikowano
3 minuty temu, vdcmike napisał:

To mają dobrą cenę za lefciaka ale widzę, że bez materiałów eksploatacyjnych.

Ile kosztują +/- łożyska igiełkowe? 

Opublikowano

Około 50EUR za komplet "łożysk" (czyli 4 koszyki z igiełkami) i drugie tyle komplet uszczelek.

Opublikowano
7 godzin temu, vdcmike napisał:

Około 50EUR za komplet "łożysk" (czyli 4 koszyki z igiełkami) i drugie tyle komplet uszczelek.

Nie zauważyłem tego.

Screenshot_20201019-064032_Chrome.jpg