Skocz do zawartości

Novo Force a Zwift:Jaki opór ?

RobertP-n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie dot. oporu na jakim warto kręcić używając trenażera Novo Force podczas zabawy na Zwifcie. Mam czujnik prędkości i kadencji. Aplikacja zaleca poziom oporu 3, jednakże w internecie w komentarzach spotkałem się już z opinią że to wskazanie jest błędne ponieważ dotyczy starego modelu który miał tylko 5- stopniową manetkę oporu( ja mam ten z 8 poziomami). Po kilku jazdach próbnych na ustawionej trójce faktycznie zauważam zawyżoną wartość szacowaną watów. Czy macie może jakieś doświadczenie w tym temacie i wiecie jaki opór jest optymalny w tej 8 stopniowej wersji Novo Force?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 16.10.2020 o 23:49, RobertP-n napisał:

Witam,

mam pytanie dot. oporu na jakim warto kręcić używając trenażera Novo Force podczas zabawy na Zwifcie. Mam czujnik prędkości i kadencji. Aplikacja zaleca poziom oporu 3, jednakże w internecie w komentarzach spotkałem się już z opinią że to wskazanie jest błędne ponieważ dotyczy starego modelu który miał tylko 5- stopniową manetkę oporu( ja mam ten z 8 poziomami). Po kilku jazdach próbnych na ustawionej trójce faktycznie zauważam zawyżoną wartość szacowaną watów. Czy macie może jakieś doświadczenie w tym temacie i wiecie jaki opór jest optymalny w tej 8 stopniowej wersji Novo Force?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cześć, mam pytanie - rozwiązałeś już problem; na którym poziomie jeździsz?

Edytowane przez MikołajM
Opublikowano

Ja jeżdżę na 4. Wydaje mi się, że jest to zbliżone do wartości realnych. Porównuję to do odczuć i prędkości osiąganych przy danych pochyłościach.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

mam trenażer elite novo 8 i czujnik misuro b+. wszystko działa ale jest problem ze zwift. gdy zaczynam jechać postać stoi, lub rusza dopiero gdy przestaję pedałować i tak w kółko (jezdzilam 20 min a w moich wynikach widać 1,5km...), teraz w ogole postac sie nie rusza. czujnik działa poprawnie wszystko jest widoczne w zwift jako połączone, sprawdzilam w innych aplikacjach. co może być nie tak? czujnik specjalnie kupilam zeby uzywac zwift, jesli nie zadziala to okaze sie ze kupilam go na darmo...