Iammakss Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 Cześć Damper świeżo po pełnym serwisie. Gdy amortyzator uginam w trochę szybkim tempie wydaje on pukanie. Dostałem info że jest to normalne. W skrócie „Powietrze przechodzi z komory do komory i jest tam dużo oleju”. Gdy jest dźwięk to czuć go na rowerze. Jest to napewno damper. Tutaj link do filmiku
Accent_Szaj Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 2 godziny temu, Iammakss napisał: wydaje on pukanie Moim zdaniem nie dałeś jakieś gumowej podkładki. Wykręć go z roweru i sprawdź poza rowerem. Napewno to nie jest normalne. Wcześniej przecież tak nie miałeś
Ares Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 O ile to nie jest jakaś kwestia przy montażu to według moich prawideł takie dzwięki z dampera nie mają prawa się wydobywać.
Iammakss Opublikowano 16 Października 2020 Autor Opublikowano 16 Października 2020 1 godzinę temu, Accent_Szaj napisał: Moim zdaniem nie dałeś jakieś gumowej podkładki. Wykręć go z roweru i sprawdź poza rowerem. Napewno to nie jest normalne. Wcześniej przecież tak nie miałeś Niestety nie jestem w stanie go wyciągnąć z roweru. Jutro się przejadę na rowerze i zobaczę jak to się zachowuje podczas jazdy. 30 minut temu, Ares napisał: O ile to nie jest jakaś kwestia przy montażu to według moich prawideł takie dzwięki z dampera nie mają prawa się wydobywać. Tez mi się wydaje ze takie dźwięki nie są na miejscu. Serwisant mówi ze wszytko ok, tak ma być. Zobaczę po jeździe jak się zachowuje.
Gość Opublikowano 18 Października 2020 Opublikowano 18 Października 2020 Sądzę że jest źle odpowietrzony dlatego tak się zachowuje
Iammakss Opublikowano 18 Października 2020 Autor Opublikowano 18 Października 2020 Ktoś podpowie ile ciśnienia powinno być w zbiorniku wyrównawczym 4 godziny temu, piter614 napisał: Sądzę że jest źle odpowietrzony dlatego tak się zachowuje W dniu 16.10.2020 o 23:02, Ares napisał: O ile to nie jest jakaś kwestia przy montażu to według moich prawideł takie dzwięki z dampera nie mają prawa się wydobywać. W dniu 16.10.2020 o 21:43, Accent_Szaj napisał: Moim zdaniem nie dałeś jakieś gumowej podkładki. Wykręć go z roweru i sprawdź poza rowerem. Napewno to nie jest normalne. Wcześniej przecież tak nie miałeś
Gość Opublikowano 18 Października 2020 Opublikowano 18 Października 2020 Znajdziesz w instrukcji serwisowejMusisz popatrzec na rozmiar swojego dampera
Iammakss Opublikowano 18 Października 2020 Autor Opublikowano 18 Października 2020 55 minut temu, piter614 napisał: Znajdziesz w instrukcji serwisowej Musisz popatrzec na rozmiar swojego dampera Przepatrzyłem wszystkie dostępne instrukcje i nie znalazłem. Nie ma żadnych tabelek do tego itp.
Gość Opublikowano 20 Października 2020 Opublikowano 20 Października 2020 Pompujesz komorę ifp 250 psiUstawiasz na głębokość 17 mm
Iammakss Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Opublikowano 3 Listopada 2020 Odebrałem rower z serwisu 33 po 2 tygodniach. Okazało się ze jakiś shaft byl minimalnie przesunięty podczas montażu po serwisie i on ocierał w środku dampera co powodowało pukanie. Koszt 250zl w sumie z serwisem poprzednim 550zl. Na dniach będę rozwiązywał sprawę z serwisem który źle złożył damper.
Gość Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 Coś Ci wymieniali w tym damperze? Bo cena kosmiczna
Iammakss Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Opublikowano 4 Listopada 2020 (edytowane) 3 godziny temu, piter614 napisał: Coś Ci wymieniali w tym damperze? Bo cena kosmiczna To się chyba nazywa dami shaft, koszt 50zl. Reszta robocizna. Drogo bo rozbierali go pare razy na części pierwsze. Edytowane 4 Listopada 2020 przez Iammakss
Gość Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 O co on mógł obcierać Jak on jest nieruchomoSzybciej bym obstawił ze mogła pukać na tym shafcie podkładka która była źle założonaLub komora ifp gdy był nieprawidłowo odpowietrzony damper ale to tylko moje zdanie
Iammakss Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Opublikowano 4 Listopada 2020 2 godziny temu, piter614 napisał: O co on mógł obcierać Jak on jest nieruchomo Szybciej bym obstawił ze mogła pukać na tym shafcie podkładka która była źle założona Lub komora ifp gdy był nieprawidłowo odpowietrzony damper ale to tylko moje zdanie Podobno był minimalnie przekrzywiony. Nie wiem jaka jest prawda bo tego nie rozbierałem. Może się uda odzyskać pieniądze
Gość Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 To jak mógłby krzywy to się zgodzę że ocierał ale wtedy powinnien być ślad na tym shafcie
Iammakss Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Opublikowano 4 Listopada 2020 Uwaga uwaga Damper dziś znów zaczął strzelać. Rower oddany a w serwisie oczy jak pięć złoty i nie wiedza co się dzieje.
Gość Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 Strzela tak samo jak na filmiku?Pytam bo zobaczę wieczorem jak wrócę do domu
Iammakss Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Opublikowano 4 Listopada 2020 2 godziny temu, piter614 napisał: Strzela tak samo jak na filmiku? Pytam bo zobaczę wieczorem jak wrócę do domu Tak identycznie jak przed wymiana tego śmiesznego safta
Gość Opublikowano 4 Listopada 2020 Opublikowano 4 Listopada 2020 Przyznam że dziwna sytuacja ,nie miałem go w rękach więc ciężko stwierdzić czy to wina ifp czy komory powietrznej
Iammakss Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Opublikowano 2 Marca 2021 Aktualizacja Sprawa dalej się ciągnie. Pare razy odbierałem rower z serwisu, ale dalej pukało. W pierwszym tygodniu stycznia dostałem niby nowy damper, który też puka. Nawet jechałem przez pół polski do sklepu, w którym rower był kupiony, ponieważ oni mogli zrobić darmową ekspertyzę. Robiłem ekspertyzę, ponieważ powiedziano mi, że to nie może być nowy damper. Tam wyszło, że łożyska są padnięte. Zostały wymienione ale pukanie zostało. Pojechałem więc po raz 99 do serwisu 33 i zostawiłem rower. Minęły 2 tygodnie i na dzień dzisiejszy niby czekają na odpowiedź Srama. Pod koniec tego tygodnia będą serwisować taki sam damper, więc mają rozłożyć mój i porównać do siebie. Ktoś miał podobną sytuację?
did_anh Opublikowano 2 Listopada 2022 Opublikowano 2 Listopada 2022 Cześć, mam ten sam problem i nie potrafię go rozwiązać. A jam u Ciebie się maja sprawy ?
Piter- Opublikowano 3 Listopada 2022 Opublikowano 3 Listopada 2022 Prawdopodobnie jest źle zrobiony serwis Poprawiałem takie dampery gdzie ten shaft zwyczajnie się odkręcił bo w serwisie nie skręcili go na klej
Rekomendowane odpowiedzi