M.C Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 Cześć, jestem w trakcie składania zamówienia w sklepie centrumrowerowe. Może ktoś podać klucz jakim będę w stanie odkręcić wyżej wymienioną kasetę? Po wpisaniu "klucz shimano hg" pokazuje się bardzo dużo przedmiotów i nie jestem pewny do klucza który będzie pasować.
Gość Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 Wpisz klucz do kaset Shimano. Do klucza będziesz potrzebować jeszcze bata, żeby przytrzymać kasetę przy odkręcaniu.
M.C Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Opublikowano 19 Lipca 2017 (edytowane) 14 minut temu, Sziva napisał: Wpisz klucz do kaset Shimano. Do klucza będziesz potrzebować jeszcze bata, żeby przytrzymać kasetę przy odkręcaniu. Dziękuję, dodałem bacik do koszyka. Klucza jednakże nie mogę dodać do koszyka, chyba nie ma go na stanie a potrzebuję do jutra zamówić. Czy taki mogę śmiało kupić? "Klucz do kaset Shimano YC-126-1A BIKE HAND Klucz do kaset Shimano ze stabilizatorem." Edytowane 19 Lipca 2017 przez M.C
Gość Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 Kup taki klucz, który będzie dla Ciebie wygodny. Do tego klucza będziesz potrzebować drugiego narzędzia, które będzie służyć jako ramię. Jeśli chcesz mieć wszystko w jednym, to kup klucz z rączką.
Gość Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 8 minut temu, M.C napisał: Dziękuję, dodałem bacik do koszyka. Klucza jednakże nie mogę dodać do koszyka, chyba nie ma go na stanie a potrzebuję do jutra zamówić. Czy taki mogę śmiało kupić? "Klucz do kaset Shimano YC-126-1A BIKE HAND Klucz do kaset Shimano ze stabilizatorem." Tak, będzie pasować. 1 minutę temu, Sziva napisał: Kup taki klucz, który będzie dla Ciebie wygodny. Do tego klucza będziesz potrzebować drugiego narzędzia, które będzie służyć jako ramię. Jeśli chcesz mieć wszystko w jednym, to kup klucz z rączką. Nie do końca się zgodzę, rączka podnosi cenę klucza, a jak ktoś ma choćby klucz regulowany w domu to rączka jest zbędna.
Gość Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 1 minutę temu, SpiderMAN napisał: Nie do końca się zgodzę, rączka podnosi cenę klucza, a jak ktoś ma choćby klucz regulowany w domu to rączka jest zbędna. A czy ja napisałam, że rączka jest konieczna? Albo bierze się goły klucz i do tego używa drugiego klucza jako rączki albo kupuje się wszystko jako całość. Ja mam taki goły klucz do suportu i za drugim razem kupiłabym z rączką na gotowo, bo mi się lubi dziadostwo ześlizgnąć podczas pracy.
Gość Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 @Sziva ja nie neguję, mówię z doświadczenia... Lepszy ten bez, do małej torebki podsiodłowj wejdzie, jak ktoś jeździ dłuższe wyprawy, to się klucz do kaset może przydać... ja mam jakiś stary na klucz coś koło 14tki chyba, ale kumpel kupił taki co można go imbusem do korby odkręcić. i to jest fajne. https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiYn9iKqJXVAhXkYJoKHXc0ClUQjhwIBQ&url=https%3A%2F%2Fwww.centrumrowerowe.pl%2Fnarzedzia-i-smary%2Fnarzedzia-rowerowe%2Fzestawy-narzedzi%2Fp%2Czestaw-kluczy-rowerowych-walizka-yc-728-bike-hand%2C118964.html&psig=AFQjCNE0p9mUlq57i2VRSDgsaJ5otruwzQ&ust=1500552527579124 Taki jak w tym zestawie, na kluczu imbusowym 8mm widać przejściówkę właśnie.
Gość Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 Jak ktoś zamierza wozić, to faktycznie lepiej mniejszy.
mataman Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 A tak z ciekawości. Po co wozić ze sobą klucz do kasety?
Gość Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 1. Jedziesz na kompletne zadupie i dzieje się coś z kasetą, co wymaga interwencji klucza. 2. Spotykasz na drodze kogoś z w/w problemem, wyciągasz klucz i masz +100 do pomocy i +70 do podziwu. 3. Jedziesz na interwencję w sprawie kasety do kumpla, ale w plecaku po zapakowaniu 4-paka nie masz miejsca na rączkę. 4. Otwierasz objazdowy serwis rowerowy i wozisz ze sobą wszystkie narzędzia. 5. Po prostu lubisz brać ze sobą klucz do kaset, bo bez niego nie czujesz się pewnie w tłumie.
M.C Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Opublikowano 19 Lipca 2017 Jedynie nie byłem pewny czy ten stabilizator będzie pasować. Co do klucza to mam podobny do do wolnobiegu i mi wystarczy. Dziękuję za odpowiedzi.Sent from my iPad using Tapatalk
Gość Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 1 godzinę temu, Sziva napisał: 1. Jedziesz na kompletne zadupie i dzieje się coś z kasetą, co wymaga interwencji klucza. 2. Spotykasz na drodze kogoś z w/w problemem, wyciągasz klucz i masz +100 do pomocy i +70 do podziwu. 3. Jedziesz na interwencję w sprawie kasety do kumpla, ale w plecaku po zapakowaniu 4-paka nie masz miejsca na rączkę. 4. Otwierasz objazdowy serwis rowerowy i wozisz ze sobą wszystkie narzędzia. 5. Po prostu lubisz brać ze sobą klucz do kaset, bo bez niego nie czujesz się pewnie w tłumie. I love you!!! Pięknie napisane! 44 minuty temu, M.C napisał: Jedynie nie byłem pewny czy ten stabilizator będzie pasować. Co do klucza to mam podobny do do wolnobiegu i mi wystarczy. Dziękuję za odpowiedzi. Sent from my iPad using Tapatalk Stabilizator jeśli masz ośki ze szpilką na szybkozamykacz lub cokolwiek wyżej, a nie koło z osią z gwintami i nakrętkami to będzie pasować, trochę się lepiej odkręca.
M.C Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Opublikowano 20 Lipca 2017 Nie skojarzyłem, że to do szybkiego zamykacza będzie (mam na szybko zamykacz). Dziękuję za odpowiedzi, problem rozwiązany.
Gość Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 1 godzinę temu, M.C napisał: Nie skojarzyłem, że to do szybkiego zamykacza będzie (mam na szybko zamykacz). Dziękuję za odpowiedzi, problem rozwiązany. Oczywiście wpakujesz klucz dopiero jak wyjmiesz szpilkę szybkozamykacza.
M.C Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Opublikowano 21 Lipca 2017 Wiem wiem. Wybór jednak padł na klucz bez stabilizatora. Ze względu na to, iż pierwszy klucz na stronie sklepu był niedostępny to zaproponowano mi taki (BOK potwierdził, że będzie pasował): link do przedmiotu PS. Wszystko zostało zamówione. Dziwna sprawa, że przed zalogowaniem olej mineralny Shimano 1L kosztował 69zł a po zalogowaniu 96zł. Temat rozwiązany
Rekomendowane odpowiedzi