m-peter Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 Szukam pokrowców do jesiennej jazdy w butach MTB. Chciałbym (chyba) coś tylko w stylu nosków a nie pełnych „skarpet”. Znalazłem noski Fizik Toe Cover jednak są to stricte drogowe noski i boję się, że nie założę ich na bloki MTB, które mam odsunięte dość mocno do tyłu. Czy ktoś używał takich nosków z butami MTB?
Fimala Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 A czy ktoś widział może pokrowce które weszłyby bez problemu na but MTB ale o turystycznym profilu? Większość pokrowców na jakie trafiłem to typowe na but sportowy smukły. Ja niestety mam Shimano MT5 i pomimo wzięcia największego rozmiaru zakładanie ich to byłą niezła udręka.
Nemrod Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 Mam noski od Rockbros. Używam zarówno w butach szosowych jak i MTB przy temperaturach koło 10 stopni: https://www.google.com/search?q=noski+na+buty+rockbros&prmd=isvn&sxsrf=ALeKk03OWB2EBTGaT1fxrJMHCD3NZLhHrw:1602417364988&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiTo8nuvazsAhWt_CoKHY56CqAQ_AUoAXoECAgQAQ&biw=418&bih=848&dpr=2.63#imgrc=FyMYoEkP2U-ewM
leejoonidas Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 XLC BO-A05 Naleźy kupić o rozmiar lub dwa mniejsze, wtedy idealnie przylegają do butów.
Rekomendowane odpowiedzi